Spor Beşiktaşlı gururla dolaşacak

Beşiktaşlı gururla dolaşacak

Paylaş
Beşiktaşlı gururla dolaşacak

Tüzük Değişikliği Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Beşiktaş halkın takımıdır. Genel kurul ne derse o olur. Değişiklik sonrasında Beşiktaşlı sokakta gururla dolaşacak” dedi.

Beşiktaş’ta Tüzük Değişikliği Olağanüstü Genel Kurul’u ilk kez Türpaş Stadı’nda gerçekleştirildi. Başkan Hasan Arat, “Beşiktaş’ta yaşanan değişimi görmek istemeyenler var. Bu değişikliklerin Beşiktaş’a faydası olacaktır. Beşiktaş halkın takımıdır, genel kurul ne derse o olur. 3 Aralık’ta emaneti almaya nasıl geldiysek bu emaneti gelecek nesillere bırakacağız. Bu tüzük değişikliği tamamlandığında sokakta gururla dolaşacaksınız. Bu değişiklikler başka kulüplere örnek alacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ÜYE KOLAYLIĞI GELİYOR

Başkan Arat, yeni tüzük ile Beşiktaş’ın halk içinde büyümesinin sağlanacağını belirterek, “Üniversiteli gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız yeni doğan bebekler için Beşiktaş üyeliğinde avantajlar gelmektedir. Şehit aileleri, gaziler, olimpik ve paralimpik sporcular için üyelikte kolaylıklar gelmektedir. Örneğin Nesrin Baş, Paris’e katılınca otomatik üye olacaktır. 10 Aralık 2016’daki şehitlerimizden Beşiktaş’a üye olmak isteyen otomatik üye olacaktır” ifadesini kullandı.

YENİ TÜZÜK KABUL EDİLDİ

Beşiktaş’ta kulübün yeni tüzüğü, genel kurula sunulması ve oylanması sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamaya bin 115 kongre üyesi katıldı.

MALLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ

“Tüzüğümüzde Akaretler’i 2044’e kadar, Fulya’yı 25 yıllığına kiralıyorlardı. Kiralanan binamızın bize geri teslimini istedik. Tahliye davası sürüyor. Fulya’da Aşçıoğlu’na tahliye davası açtık, binadaki ‘Aşçıoğlu’ yazısı kaldırıldı. Beşiktaş’ın mallarını tek tek alacağız. 1903 Mehmet Üstünkaya Tesisleri boşaltılıyor. Ekrem İmamoğlu’yla konuştuk, Çilekli’yi devralacağız. Uzun süreli kiralamalarda 5 yılda bir yeniden değerleme şartı getiriliyor, denetimin gücü arttırılıyor.”

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK’E SERT CEVAP

Başkan Hasan Arat, deprem döneminde kendilerinin yardım yaptığını belirterek Beşiktaş’ı hedef alan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e de sert cevap verdi: “Biz burada çalışırken bazı haddini aşan açıklamalar olmuş. Beşiktaş, hayır hasenat işlerinde tavsiye verebileceğiniz en son kulüptür. Benim camiam daha ilk günden yola çıkmış, yardımlarını yüklemiş, çadırlarını kurmuş, çorba ısıtmış, gece evleri beklemiş. Dikkat etsinler! Beşiktaşlı bölgeye gitmiş, çocukların başını yanağını okşamıştır. Kendi yanağını okşatmamıştır.”

İKİ KADIN ÜYE ŞARTI

“Her kurula en az 2 kadın üye şartı getirdik. Yeni üye referansı 35’e yükseltiliyor, artık sahte imza olmayacak. Denetim kurulunun raporunda 5 bin 700’ün üzerinde üye farklı şekilde kaydedilmiş. Gereği yapılacak. Bu kulüpten elinizi çekin. Beşiktaş’ta bu tip hakimiyet bitmiştir. Artık kimse gruplardan medet ummasın.”

Haberin Devamı

ELEKTRONİK OYLAMA

“Çeşitli oylamalar ve işlemler elektronik ortamda yapılacak. Haziranda lansmanını yapacağız. Eğer genel kurul onaylarsa elektronik ortamda oylamaya katılabilecek. Daha iyiye gitmek için iyiden vazgeçmekten korkmayacağız. Beşiktaş gelecek yıllarda benzer yeniliklere ayak uydurmak için değişiklikler yapacaktır. Değişim kaçınılmazdır.”

ALANYA’DA RÖVANŞ PEŞİNDE

Beşiktaş, Süper Lig’in 36. haftasında Alanyaspor’a konuk oluyor. İlk 4 hedefine ulaşmak isteyen Beşiktaş’ta hedef İstanbul’da 3-1 yenildiği rakibinden rövanşı da almak. Kartal’ın en büyük kozu son haftalarda form grafiği yükselen Muçi. Arnavut oyuncunun 11 maçta 3 golü bulunuyor.

8 EKSİK VAR

Sakatlıkları bulunan Rashica ile Ghezzal karşılaşmada forma giyemeyecek. Kart cezalısı Al-Musrati, Omar Colley ve Semih Kılıçsoy da yok. Bel ağrısı bulunan Amartey, enfeksiyon geçiren Chamberlain, karın bölgesinde ağrısı olan Aboubakar da kadroda yer almıyor. Beşiktaş tesislerinde son taktik idmanı yaparak Alanya’ya gitti

Haberin Devamı