Spor Bir golcüden fazlası

Bir golcüden fazlası

Paylaş
Bir golcüden fazlası

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, son 4 maçta suskun kalan Edin Dzeko’ya moral verdi. Kartal, “Sen bir golcüden fazlasısın. Gol atamadığın maçlarda bile takıma büyük katkı veriyorsun. Sana güveniyorum, bunları kafana takma” dedi.

Fenerbahçe, İstanbulspor ve Konya maçlarında attığı 12 golle taraftarını mest etmişti. Ancak son 4 karşılaşmada ise kısır bir Fenerbahçe izledik. 1-0’lık Gaziantep ve Başakşehir, 2-1’lik Ankaragücü galibiyetleri ve 1-1’lik Samsun beraberliği sonrasında hücum oyuncuları eleştirilmeye başlandı. Eleştiri oklarının hedefinde ise son 4 maçta suskun kalan Ediz Dzeko vardı.Ligde 22 maçta 16 gol atıp, 2 asist yapan Boşnak golcü bir anda sustu. Ancak Dzeko’nun orta sahaya kadar gelip top alıp dağıtması, arkadaşlarını pozisyona sokması gözden kaçtı.

Haberin Devamı

GOLLERE BAŞLAYACAĞIM

Teknik direktör İsmail Kartal, suskun da kalsa Edin Dzeko’ya güvendiğini söyledi. Dzeko ile özel bir görüşme yapan Kartal, “Sen büyük bir golcüsün. Sadece golcü değil, bu takımın kaptanı, liderisin. Gol atamadığın maçlarda bile takıma büyük katkı veriyorsun. Bunları kafana takma, golleri sıralayacağın maçlar da yakın” dedi. Dzeko, hocasına güveni için teşekkür ederken, “Galibiyete gol veya asist olarak katkı verirsem çok mutlu olurum. Ancak takımın kazanması çok daha önemli. Bu güveni boşa çıkarmayacağım” sözü verdi.

STOPER BOLLUĞU

Fenerbahçe, Serdar Aziz’in ameliyat olması, Becao’nun sakatlanması, Djiku’nun Afrika Kupası’na gitmesi, Samet’in ayrılması ile stoperde sıkıntı yaşıyordu. Ancak Serdar iyileşti, Djiku Afrika Kupası’ndan döndü, Bonucci hazır. Üstelik Çağlar Söyüncü transfer edildi. Sıkıntılı dönemlerde stoper oynayan Oosterwolde de görev bekliyor. İsmail Kartal’ın, Antalya’da stoperde hangi ikiliye görev vereceği merak ediliyor.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR KADRODA

Fenerbahçe’de, Antalya maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeni transfer Çağlar Söyüncü’nün de Antalya maçı kadrosunda olması bekleniyor. Çağlar, “Formayı giymek için heyenlanıyorum” diye konuştu.