SporBizde herkes forvet

Bizde herkes forvet

Paylaş
Bizde herkes forvet

Takım’da Enes Ünal’ın sakatlanmasıyla forvet sıkıntısı yaşanıyordu. Genç golcü Bertuğ Yıldırım ve orta sahanın önemli oyuncusu Yusuf Yazıcı, “Gol sıkıntısı olmaz, bizde defans oyuncuları da dahil herkes gol atmak için hücuma çıkıyor” dedi.

Milli Takım, 18 Haziran Salı günü Gürcistan sınavı ile EURO 2024’e başlayacak. Enes Ünal’ın sakatlığı sonrasında Milli Takım’da forvet sıkıntısı başlamıştı. Teknik direktör Vincenzo Montella, “Gerekirse forvetsiz oynarız” derken, hazırlık maçlarında bazen forvette Barış Alper’i denedi. EURO 2024 öncesi basının sorularını cevaplayan genç forvet Bertuğ Yıldırım ile tecrübeli orta saha Yusuf Yazıcı, “Bizde gol sıkıntısı olmaz. Hırslı ve yetenekli oyunculardan kuruluyuz. Defans oyuncuları da dahil herkes gol atmak için sık sık hücuma çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

İLK MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Fransız ekibi Lille’de 27 lig maçında 5 gol, 2 asist ile oynayan Yusuf Yazıcı, “İlk maçlar çok önemlidir. Nasıl başlarsak öyle gider diye düşünüyoruz. İyiyiz, diriyiz, çalışıyoruz” dedi. 27 yaşındaki oyuncu, gurbetçilerin desteği ile evimizde gibi oynayacağımızı belirterek, “İddialıyız, önemli işler yapacağız” diye konuştu. Rennes’de iyi bir sezon geçirmese de (Ligde 21 maç, 1 asist) kadroya alınan Bertuğ ise, “Kendime güveniyorum, şans bulursam goller atacağım. Gruptan çıkmak ilk hedef ama biz küçük düşünmüyoruz. Finale doğru ilerlemek istiyoruz” diye konuştu.

ÖZEL KLİP ÇEKİLDİ

Sanatçı Sefo’nun A Milli Takım için özel olarak bestelediği ‘Türkiyem’ isimli şarkıya klip çekildi.

Haberin Devamı

TAM KADROYA DOĞRU

Milli Takım, EURO 2024 hazırlıklarına Hannover’de devam etti. Ağrıları olan ve sakatlıkları tam olarak geçmeyen Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Bertuğ, Kenan Yıldız, Ahmetcan, Serdar Saatçı, Ferdi Kadıoğlu ve Doğan Alemdar koşu yaptı. Bu oyuncular ilk 15 dakikası basına açık idmana da katıldı. Taktik çalışma ise basına kapalı gerçekleştirildi.

BEKLE BİZİ ALMANYA TÜRKLER GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımına çok güvendiğini vurgulayarak, “Şampiyonanın en beğenilen ve ilgiyle takip edilen takımı olacağımızı düşünüyorum. Milli futbolcularımızın motivasyonu üst düzeyde. Bekle bizi Almanya, Türkler geliyor” dedi. Bakan Bak, geniş ve genç kadromuz ile turnuvaya damga vuracağımızı da iddia etti.