Spor Büyük katılımla satranç şöleni

Büyük katılımla satranç şöleni

Paylaş
Büyük katılımla satranç şöleni

Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenlediği 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası heyecanı Antalya’da yaşandı.

Şampiyonada Türkiye ve KKTC’den 2500’ü aşkın sporcu, antrenör, veli ve satrançsever bir araya geldi. Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, “Avrupa’nın rekor katılımlı satranç şampiyonasını düzenliyoruz. Bu şampiyonanın tüm sporcularımızın gelişiminde ve geleceğinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Heyecanımız her yıl daha da artıyor, genç sporcularımızın, ailelerimizin artan ilgisi bize Türk satrancının yarınları adına umut veriyor.

Haberin Devamı

İLKLERE İMZA ATTIK

Bu şampiyonayı her sene daha da yüksek katılımla yapıyor, kendi rekorumuzu kırıyoruz. Türkiye’nin en çok lisanslı sporcu sayısına sahip satranç sporunun bugünü ve geleceği adına bu organizasyon çok önemlidir. İş Bankası ile yürüttüğümüz yol arkadaşlığıyla altyapıya yaptığımız yatırımlar, uyguladığımız strateji ve verdiğimiz emek bu ülkede satranç sevgisini büyüttü, başarıları büyüttü. İlklere imza attık. Olimpiyatlardan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına kadar alınan başarılar ile uluslararası alanda artık bir Türk satrancı gerçeği var. Bu başarının altında da çok büyük emek yatıyor” dedi.