Spor Carvalhal gençlere şans tanıdı

Carvalhal gençlere şans tanıdı

Paylaş
Carvalhal gençlere şans tanıdı

Spor Toto Süper Lig ile UEFA Avrupa Ligi'nde zirve mücadelesi veren Beşiktaş, bu zorlu mücadelede gençlerine de fazlasıyla şans verdi

Siyah-beyazlı ekip, bir yandan hedeflerine ulaşmak için büyük mücadele ortaya koyarken, bir yandan da gelecekte takımın iskeletini oluşturabilecek oyuncuları sürekli oynatma başarısı gösterdi.

Beşiktaş’ın Portekizli teknik direktörü Carlos Carvalhal, yaşları 20 ile 23 arasında değişen Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Sidnei, Burak Kaplan, Tanju Kayhan ve Julio Alves’e 2011-2012 sezonun ilk yarısında şans tanıdı.

Tecrübeli oyuncularla genç oyuncuları iyi harmanlayan Carvalhal’in takımı, ilk yarıda Spor Toto Süper Lig’i 32 puanla Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gerisinde 3. sırada tamamlarken, UEFA Avrupa Ligi’nde ise grubu lider olarak tamamlayıp 2. tura yükseldi.

İSMAİL KÖYBAŞI VAZGEÇİLMEZ OLDU

Siyah-beyazlı ekipte, İbrahim Üzülmez’in takımdan ayrılması sonrasında daha çok forma şansı bulan genç futbolcu İsmail Köybaşı, Carvalhal’ın da vazgeçilmezi oldu.

Sezon başından itibaren adeta Carvalhal’in sürekli forma verdiği İsmail, 16 lig karşılaşmasında oynarken, bunların 14’ünde 90 dakika sahada kaldı. 10 Temmuz 1989 doğumlu olan 22 yaşındaki oyuncu, Gaziantepspor ile oynanan ve 0-0 biten mücadelede ise 83. dakikada kırmızı kart görmüştü.

Ligde toplam 1388 süre alan İsmail, tecrübeli savunma oyuncusu Egemen Korkmaz’dan sonra en çok sahada kalan ikinci oyuncu oldu. Genç oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde ise bütün maçlarda oynama fırsatı yakaladı.

Takımının yaptığı 8 Avrupa mücadelesinde 90 dakika sahada kalan İsmail Köybaşı, böylece tecrübesini daha da arttırdı.

CENK GÖNEN KALEDE GÜVEN VERDİ

Beşiktaş, kalesinde de geleceğe dönük yatırımlar yapmasını bildi. Kadrosunda büyük tecrübeye sahip Rüştü Reçber gibi bir kaleciyi bulunduran Beşiktaş, buna rağmen genç kalecisi Cenk Gönen’e de fazlasıyla şans verdi.

21 Şubat 1988 doğumlu olan ve şu an 23 yaşında bulunan Cenk, hem ligde, hem de UEFA Avrupa Ligi’nde teknik direktör Carvalhal tarafından görevlendirildi. Spor Toto Süper Lig’de 13 lig maçına çıkan ve bunların 12’sinde 90 dakika oynayan genç kaleci, toplam 1125 dakika süre alırken, kalesinde 14 gol gördü.

EN GOLCÜ İSİM MUSTAFA PEKTEMEK

Takımda Mustafa Pektemek ise ligdeki skorer kimliğiyle ilk yarının dikkat çeken genç oyuncusu oldu. Sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer edilen 11 Ağustos 1988 doğumlu olan 23 yaşındaki golcü oyuncu, hem forma şansı buldu, hem de golleriyle taraftarların sevgisini kazandı.

Mustafa, 16 lig maçında sahaya çıkarken toplam 774 dakika şans buldu. Ligde 5 gole imza atan genç oyuncu, ilk yarının ligdeki en skorer ismi olarak dikkat çekti.

Ankaragücü, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği, Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında gol atma başarısı gösteren siyah-beyazlı futbolcu, ilk yarı sonunda ligde 5 gole imza attı.

UEFA Avrupa Ligi’nde de Carlos Carvalhal tarafından sahaya sürülen Mustafa Pektemek, 4 Avrupa mücadelesinde 129 dakika süre aldı. Grupta İngiltere’nin Stoke City takımıyla Fiyapı İnönü Stadı’nda oynanan ve 3-1 kazanılan maçta 1 gol atan genç futbolcu, böylece Beşiktaş formasıyla gol sayısını 6’ya çıkardı.

VELİ KAVLAK FORMAYI KAPTI

Beşiktaş’ta gelecek adına umut veren bir diğer oyuncu ise 3 Kasım 1988 doğumlu ve 23 yaşındaki Veli Kavlak oldu. Sezon başında Avusturya’nın Rapid Wien takımından kadroya dahil edilen Veli, ilk maçlarda teknik direktörünün gözüne giremese de sonraki maçlarda sürekli oynama fırsatı buldu.

Ligin ilk maçlarında sahada olma şansı yakalayan, ancak Gaziantepspor ve Kayserispor maçlarında kenara çekilen Veli, bu karşılaşmaların ardından ligde formasını ilk yarı sonuna kadar çıkarmadı.

Bu süreçte sadece sakatlığı nedeniyle Trabzonspor karşısında oynayamayan Veli, diğer maçların tamamında forma giydi. Ligde toplam 952 dakika süre alan genç oyuncu, Orduspor maçında da gol sevinci yaşadı.

ALTYAPI GURURU NECİP UYSAL

Altyapının gururu Necip Uysal- Siyah-beyazlı takımın altyapıdan çıkardığı Necip Uysal, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da görev aldı. 24 Ocak 1991 doğumlu Necip, 14 lig maçında oynarken bunların 5’inde 90 dakika sahada kaldı.

Ligde toplam 856 dakika süre alan 20 yaşındaki oyuncu, Gaziantepspor maçında ise 63. dakikada kırmızı kart gördü. Necip Uysal, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 5 maçta oynadı. 2 karşılaşmada 90 dakika şans bulan Necip Uysal, Avrupa’da toplam 359 dakika görev yaptı.

SİDNEİ VE DİĞER GENÇLER

Kadroda yer alan Portekizli genç oyuncu Sidnei de hem oynadı, hem de gol sevinci yaşadı. 23 Ağustos 1989 tarihinde doğan 22 yaşındaki oyuncu, 6 lig maçın tamamında forma giyerken toplam 540 dakika şans yakaladı.

Ankaragücü ile oynanan ve 3-1 kazanılan maçta 2 gol birden atan Portekizli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde ise forma şansı yakalayamadı.

Beşiktaş’ın bu oyuncular dışındaki diğer genç oyuncuları da zaman zaman teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından sahaya sürüldü. Carvalhal, 20 yaşındaki Julio Alves, 21 yaşındaki Burak Kaplan ve 22 yaşındaki Tanju Kayhan’a da lig ve kupa maçlarında şans verdi.

Genç oyuncular arasında en az şansı Portekizli oyuncu Alves yakaladı. Alves, ligde 2 maçta sonradan oyuna girerken sadece 3 dakika oynayabildi. UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 maçta sahaya çıkan Portekizli futbolcu, toplam 14 dakika forma giydi.

Sezon başında Almanya’nın Bayer Leverkusen takımından alınan Burak Kaplan da 1 lig mücadelesinde oynadı. Samsunspor maçında sonradan oyuna giren genç oyuncu, 31 dakika süre aldı.

Avusturya’dan Beşiktaş’ın kadrosuna dahil olan Tanju Kayhan, genç yaşına rağmen zaman zaman Carvalhal’in şans verdiği oyunculardan oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde oynamayan Tanju, ligde ise 3 maçta şans yakaladı.

Antalyaspor karşısında 11 dakika oynayan Tanju, Kayserispor mücadelesinde 9 dakika, Sivasspor karşısında da 45 dakika şans yakalarken, Kardemir Karabükspor maçında ise 1 dakika olmak üzere toplam 66 dakika şans buldu.

Haberin Devamı