Spor Cengiz’i olan kazandı

Cengiz’i olan kazandı

Paylaş
Cengiz’i olan kazandı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 24.haftasında konuk olduğu Antalyaspor’u Cengiz Ünder ve Batshuayi’nin golleriyle 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Mete Utku

Haberin Devamı

Son iki maçını kazarak Antalya’ya gelen Fenerbahçe’nin karşısında yeni teknik direktörü ile hiç kaybetmemiş bir takım vardı. Deneyimli teknik direktör Sergen Yalçın’ın yönetiminde ilk 6 maçında savunmasıyla öne çıkan Antalyaspor, son haftalarda gol yollarında zaten sıkıntılar yaşayan sarı-lacivertlilere zorluk çıkardı. İyi bir oyun planıyla sahaya çıkan rakibi karşısında zaman zaman boşluklar yakalasa da hem tercih hataları hem de etkisiz vuruşlar yüzünden skordaki dengeyi bozamayan Fenerbahçe, yine ekstra bir işe ihtiyaç duyduğunu hissettirdi. O anlarda da öne çıkan isim Cengiz Ünder oldu.

Kendine has vuruşuyla takımını öne geçiren Cengiz Ünder’in gelen golden önce de maçı çok istediği her halinden belliydi. Takımın nispeten donuk kaldığı anlarda hem vücut diliyle hem de aksiyonlarıyla arkadaşlarını hareketlendirmeye çalışan başarılı oyuncu, bu maç itibarıyla Süper Lig’deki gol sayısını 8’e çıkarırken yaptığı 3 asistle birlikte toplamda 11 gole doğrudan etki olmuş oldu. Bu istatistiklerin önemi ise söz konusu gollerin geldiği maçlara bakıldığında ortaya çıkıyor…

Haberin Devamı

TAM 12 PUANIN ALTINDA İMZASI VAR

Aralık ayına kadar maç eksiği ve sakatlıklar sebebiyle istikrar sağlayamayan Cengiz Ünder, Kayserispor deplasmanında 1 gol 1 asist yaparken o maçta takımının iki farklı üstünlüğü ele almasında baş aktör olmuştu. Tam anlamıyla geri döndüğünün mesajlarını verdiği İstanbulspor maçında ise takımının attığı 5 golün 4’ünü kaydeden 26 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz hafta oynanan Ankaragücü maçında da takımının attığı 2 golün sahibiydi. Son olarak sıkışan Antalyaspor maçında yine şapkadan tavşan çıkaran Cengiz, her ne kadar skoru Batshuayi belirlemiş olsa da takımına galibiyeti getiren isim oldu. 15 milyon euro gibi yüksek bir bedelle Fenerbahçe’ye transfer olması ciddi şekilde eleştirilen Cengiz Ünder, sakatlık sebebiyle hatırı sayılır bir süre sahalardan uzak kalmış olmasına rağmen ikinci devresi yeni başlamış olan Süper Lig’de takımının topladığı toplam 63 puanın 12’sine doğrudan etki etmeyi başardı.

Haberin Devamı