Spor Çıktı açık alınla

Çıktı açık alınla

Paylaş
Çıktı açık alınla

Galatasaray, Okan Buruk’un önderliğinde derbiyi kazandı. Buruk’un Zaha ve Oliveira krizi ile birlikte kulübede eksikleri olmasına rağmen yaptığı kadro mühendisliği geçer not aldı.

Galatasaray, Beşiktaş zaferiyle birlikte yeniden lig liderliğini eline geçirirken Okan Buruk’un başarısı takdir topladı. Takım içinde Zaha ve Oliveira’yla yaşanan krize rağmen sarı-kırmızılıları derbiye yüksek konsantrasyonla hazırlayan Buruk, kadro mühendisliğinde doğru tercihler yaptı. Beşiktaş karşısında oyuncu değiştirmek için önemli eksikler nedeniyle erken hamle yapamayan Buruk, 90 dakika sahadaki futbolcularından verim almasını bildi. Bekte Barış Alper Yılmaz ve Kerem Demirbay’ın çalışkınlığıyla birlikte orta sahada fark yaratan başarılı teknik adam, Galatasaray camiasının şampiyonluk inancını yükseltti. Buruk, en kritik maçta galip geldiklerini, yenilmezlik serisine devam edip sezon sonunda ipi göğüsleyeceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA REKORA KOŞUYOR

Süper Lig’de takımın başına çıktığı 28 maçta 75 puan toplamasıyla 2.67 puan ortalaması yakalayan Okan Buruk, Bayer Leverkusen Teknik Direktörü Xabi Alonso’yu geride bıraktı. Buruk, Avrupa’da en yüksek puan ortalaması yakalayan ikinci teknik direktör oldu. Birinci sırada 2.75 puan ortalamasıyla PSV’nin hocası Peter Bosz, yer alıyor.

ÖRÜMCEK ADAM MERTENS

Cim Bom’da Dries Mertens’in ilerleyen yaşına rağmen gösterdiği başarılı performans dikkat çekiyor. Okan Buruk’un ideal 11’indeki vazgeçemediği isimlerin arasında yer alan Mertens, Beşiktaş derbisinde 4 kez top kaparak bu alanda birinci oldu.

NELSSON-SANCHEZ GEÇİT VERMİYOR

Süper Lig’de en az gol yiyen takım konumunda olan Galatasaray’ın stoperleri rakiplerine geçit vermiyor. Nelsson’un takıma dönmesiyle Sanchez ile gösterdiği uyum ön plana çıktı. Cim Bom, bu ikilinin oynadığı 8 lig maçını da kazandı.

Haberin Devamı

ZAHA ADA’YA DÖNÜYOR

Beşiktaş derbisinde forma giymeyen Wilfried Zaha’yla ipler kopuyor. İngiliz basınından TalkSport, Zaha’nın İngiltere Premier Lig’e döneceğini yazdı. Aston Villa ile West Ham United’ın Fildişili yıldızın durumunu sorduğu ve sezon sonunda Galatasaray’ın kapısını çalacağı belirtildi.