SporDaha nitelikli hakem yetişecek

Daha nitelikli hakem yetişecek

Paylaş
Daha nitelikli hakem yetişecek

TFF, Ankara, Ege, Gazi, Marmara ve Pamukkale üniversiteleri ile iş birliği protokolü imzaladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hakem Akademisi ile nitelikli hakemler yetiştireceğiz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında protokol imzalandı. İş birliği ile Hakem Akademisi tarafından uygulanan eğitim sisteminin geliştirilmesi ve eğitimlerin daha fazla insana ulaştırılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

RİVA’DA TOPLANDILAR

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki Orhan Saka Konferans Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hakem Akademisi güncel bir eğitim anlayışıyla kuruldu. Bu iş birliği sayesinde daha nitelikli hakem yetiştirme imkanına kavuşacağız” diye konuştu. Büyükekşi şunları söyledi:

ÜNİVERSİTELER ARTACAK

“Yeni nesil hakem olmak istemiyor. Hakemliği özendirecek çalışmalarla Hakem Akademisi, “Aday Hakem Kursları” açarak kısa sürede hakem adaylarını hakemlik kariyerlerine başlattı. Hakem Akademisi’nde kurulan psikoteknik laboratuvarda hakemlerin yetenek, yetkinlik ve kişilik özelliklerini ölçme ve değerlendirme imkânı bulunuyor. Bu iş birliği yeni üniversitelerimizin katılımı ile devam edecek.”

Haberin Devamı

ADİL VE GÜVENİLİR

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk: “Artan rekabet ortamında eşit, adil ve güvenilir hakemlik yapabilmek için gerekli fiziksel, psikososyal, sağlık ve teknolojik olarak donanımlı hakemlerin yetiştirilmesi çok önemli.”

KATKI SUNACAĞIZ

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gençer: “Çok güçlü akademik kadrolara sahibiz. Bu projeye katkı sunabilmek için de elimizden gelen tüm desteği ortaya koyacağız. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

TÜRK FUTBOLU İÇİN

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Eler: “Böyle bir protokolde yer almasından dolayı Türk futbolu adına, hakemliği adına mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Böylesine güzel bir protokolde de yer almaktan dolayı üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar sunarım.”

GÖREVE HAZIRIZ

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yorulmazlar:”Amacımız Türk futbolunun gelişimi. Bunun için de önemli paydaşlar, futbolcular, yöneticiler, hakemler olmazsa olmazlarımız. Hakemlerimiz için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.”

İŞ BİRLİĞİ SAĞLANACAK

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Bu proje kapsamında spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik “Futbol Hakemliği Sertifika Programı” yürütülerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun hakemlik konusunda gerçekleştireceği birçok faaliyette iş birliği sağlanacaktır.”

Haberin Devamı