Spor Değişmeyen bir şey VAR!

Değişmeyen bir şey VAR!

Paylaş
Değişmeyen bir şey VAR!

VAR sistemi, yapay zeka, görevden el çektirme ve yabancı hakem hamleleri, Türk futbolundaki kaos ortamına çare olmadı. Sivas deplasmanında Fenerbahçe aleyhine verilen ve büyük tartışmalara neden olan penaltı kararı sezona şimdiden damgasını vurdu.

Hakemler ve tartışmalı kararları, Türk futbolunun kanayan yarası olmaya devam ediyor. VAR sistemi hayata geçirilip hataların en aza indirgenmesi hedeflendi, yeterli olmadı. Hakem atamalarını yapan yapay zekaya ‘gerizekalı’ yakıştırması yapıldı. Bazı kulüplerin ‘istenmeyen adam’ ilan ettiği birkaç hakeme görevden el çektirildi, gelen gideni arattı. Son olarak ‘İthal hakem isteriz’ sesleri yükseldi, kritik maçlarda VAR koltuğuna yabancı isim oturdu. İşte o yabancılardan bir tanesi, belki de ligin kaderini belirledi. Alman VAR hakemi Benjamin Brand, Fenerbahçe aleyhine çok tartışılan bir kararın altına imzasını atıp sezona damga vurdu. Sarı-lacivertlilerin Sivas deplasmanında şampiyonluk yarışında ağır yara almasına neden olan penaltı kararı sonrası yaşanan kaos ortamı, ‘Türk futbolunda değişmeyen bir şey var’ dedirtti. Yabancı hakem isteğini en fazla dile getiren Fenerbahçe’nin aleyhine yaşanan bu durum ise işin ironisiydi.

Haberin Devamı

AĞIRLIKLI GÖRÜŞ PENALTI DEĞİL

Sivas lehine verilen penaltı, otoritelerce farklı değerlendirildi. Ancak hakem yorumcularının ağırlıklı görüşü pozisyonun penaltı olmadığı yönündeydi. İşte o yorumlardan öne çıkanlar:

Ahmet Çakar: “Verilen penaltı kesinlikle yanlış. Anti-Fenerbahçe lobisi, Fenerbahçe’yi katletmiş ve ligin dışına itmiştir.”

Erman Toroğlu: “Penaltı pozisyonu kaleciyle değil Djiku’yla ilgili. Penaltıyı Djiku yapıyor, Livakovic değil.”

Fırat Aydınus: “Skandal bir hatalı karara imza attı VAR hakemi. Bu pozisyon için karışıyorsa çok büyük bir yanlış.”

Bülent Yıldırım: “Etkili bir temas yok. VAR’ın müdahale etmesi gereken hiçbir şey yok. VAR, niye müdahale etti ben bilmiyorum.”

Deniz Çoban: “Bu pozisyon penaltı değil. Sahada da penaltı değil, VAR odasında da penaltı değil.”

Haberin Devamı

Bahattin Duran: “Alexander Djiku’nun da Dominik Livakovic’in de temasları penaltı için yeterli değil kesinlikle.”

DERBİDE CEZALI YOK

Sarı-lacivertlilerde 7 futbolcu, Sivas deplasmanına kart sınırında çıkmıştı. Becao, Ferdi, Tadic, Dzeko, Batshuayi, Mert ve Cengiz, karşılaşmayı kartsız tamamlayınca Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düşen bir isim olmadı.

MORAL İZNİ

Fenerbahçe’nin, Sivas deplasmanı dönüşü ara vermeden Beşiktaş derbisinin hazırlıklarına başlaması planlanmıştı. Ancak teknik direktör İsmail Kartal, psikolojisi bozulan oyuncularına kendilerini toparlamaları için dün moral izni verdi.

1 YIL SONRA İLKİ YAŞADI

Fenerbahçe, Sivas karşısında aldığı beraberlikle Süper Lig’de yaklaşık 1 yıl sonra bir ilki yaşadı. Sarı-lacivertli ekip, 24 Nisan 2023 tarihinden bu yana ilk kez 2 defa öne geçtiği bir lig karşılaşmasında puan kaybetti. Kanarya, geçtiğimiz sezon İstanbulspor karşısında iki kez öne geçip sahadan 3-3 berabere ayrılmıştı.

REKOR SERİ SONA ERDİ

Fenerbahçe, son 10 deplasman maçında kazanarak lig tarihinde bunu başaran ilk takım olmuştu. Sarılacivertlilerin bu rekor serisi, Sivas karşısında sona erdi. Kanarya, bu sezon dış sahada oynadığı 17 maçta 15 galibiyet ve 2 beraberlik alırken mağlubiyet yaşamadı.

Haberin Devamı

YILDIRIM İDDİASI

Aziz Yıldırım ismi Fenerbahçe’de başkanlık için bir kez daha anılmaya başlandı. Mevcut başkan Ali Koç’un yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken Sadettin Saran, göreve talip olduğunu açıklamıştı. Bu gelişme üzerine Yıldırım’ın, camianın nabzını yoklamaya başladığı ve seçime kısa bir süre kala kararını vereceği öne sürüldü