Spor Demir yumruk Fenerbahçe

Demir yumruk Fenerbahçe

Paylaş
Demir yumruk Fenerbahçe

Sarı-lacivertliler, evinde Adana Demir engelini Djiku, Dzeko, Tadic ve Serdar Dursun’un golleriyle geçti. Ligde üst üste 6. galibiyetini alan Kanarya, lider Galatasaray’ın ensesinde nefesini hissettirmeye devam etti.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında kritik bir virajı kayıpsız döndü. Sahasında Adana Demirspor’u konuk eden sarı-lacivertliler, sahadan 4-2’lik skorla galip ayrılıp lider Galatasaray’ı takibini sürdürdü. Ligde üst üste 6. galibiyetini elde eden Fenerbahçe maça baskılı başladı. 3. dakikada ceza alanı içinde Szymanski’nin şutunda top üst direkten döndü. Sağlı sollu saldıran Kanarya, aradığı golü 17. dakikada buldu. Zajc’ın kullandığı kornerde Mert’in kafayla indirdiği topu Djiku tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

25’te kaleci İrfan Can Eğribayat’ın hatasında Balotelli, skoru eşitledi: 1-1. 37’de direğe takılan isim bu kez Dzeko oldu. 51’de İrfan Can’ın asist olan taç atışında Dzeko, kalitesine yakışır bir gol attı: 2-1. 66’da Balotelli’nin frikiğini İrfan Can, köşeden çıkardı. 70’te Tadic, olağanüstü bir gol attı. Kaleci Vedat’ın kendi yarı sahasının ortasından kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı topu alan Sırp futbolcu, orta saha çizgisi önünden ağları buldu: 3-1. 80’de Yusuf Sarı’nın asistinde Yusuf Barasi, farkı 1’e indirdi: 3-2. 85’te Serdar Dursun, oyuna girdikten dört dakika sonra skoru belirledi: 4-2.

EĞRİBAYAT’TAN İNANILMAZ HATA

Fenerbahçe’de dün ilk 11’de şans bulan İrfan Can Eğribayat, yaptığı hata ile taraftarı kahretti. 25 yaşındaki kaleci, müsait pozisyonda topu Djiku’ya atmak istedi. Ancak top, araya giren Balotelli’nin önünde kaldı. İtalyan forvet de ağları havalandırmakta zorlanmadı.

Haberin Devamı

İKİ İSİM CEZALI

Sarı-lacivertlilerde dün kadroda olan 7 isim sarı kart ceza sınırındaydı. Bu isimler içinden Oosterwolde ve Szymanski, gördükleri kart sonrası cezalı duruma düştü. Oosterwolde’nin, PFDK’dan da aldığı bir maçlık ceza bulunuyor. İki futbolcu, Karagümrük deplasmanında yok.

ZAFERE İNANDIK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sezon sonu şampiyon olacaklarını söyledi. Trabzon maçının ardından takımın çok daha fazla kenetlendiğini dile getiren tecrübeli hoca, “Tüm olumsuzluklara rağmen biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Başkanımıza ve yönetimimize söz verdik. Biz, sezon sonu zafere ulaşacağımıza inanıyoruz. Maçta oyuncularım terlerinin son damlasına kadar mücadele etti. Bu anlamlı galibiyet için hepsini kutluyorum. Artık final haftalarındayız. Hata yapma lüksümüz yok. Şimdi Avrupa’ya odaklanacağız” dedi.