Spor Derbide oynaması tehlikede! Icardi PFDK'ya sevk edilmişti

Derbide oynaması tehlikede! Icardi PFDK'ya sevk edilmişti

Paylaş
Derbide oynaması tehlikede! Icardi PFDK'ya sevk edilmişti

TFF Hukuk Kurulu, G.Saraylı yıldızı ‘hakaret’ gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na gönderdi. Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ‘tedbirsiz’ sevk edilen İcardi, PFDK 1-2 gün içinde olağanüstü toplantı yapıp dosyayı karara bağlamazsa pazartesi Antalya maçında oynayabilecek. Suçlu bulunursa 2 ila 5 maç arası ceza alabilecek ve Beşiktaş derbisini kaçıracak.

Avrupa defterini kapatan G.Saray’a bir kötü haber de Mauro İcardi’den geldi. TFF Hukuk Müşavirliği, sarı kırmızılı futbolcuyu ‘tedbirsiz’ olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, “İcardi’nin Ankaragücü maçındaki ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ye sevkine karar verilmiştir” denildi. Arjantinli futbolcunun maçtan sonra rakip tribünlere uygunsuz hareket yaptığı yönünde görüntüler sosyal medyaya yayılmış ve Ankaragücü konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatması için TFF’ye başvuru yapacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

‘Tedbirsiz’ olarak sevk edilen İcardi, PFDK 1-2 gün içinde olağanüstü toplanıp dosyayı karara bağlamazsa pazartesi Antalya karşısında oynayacak. Suçlu bulunması halinde 2 ila 5 maç arası ceza alacak ve 3 Mart’ta Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

41. MADDE NE DiYOR?

“TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren futbolculara 2 ila 5 müsabakadan men cezası verilir.”