Spor Derbide zafer! Aslan lider

Derbide zafer! Aslan lider

Paylaş
Derbide zafer! Aslan lider

Galatasaray, Beşiktaş’ı 2. dakikada Al-Musrati’nin kendi kalesine attığı golle devirip şampiyonluk yarışında kayıp yaşamadı. Liderliği Fenerbahçe’den yeniden devralan sarı-kırmızılılar, ezeli rakibiyle arasındaki 2 puanlık farkı korudu.

Galatasaray, şampiyonluk yarışında büyük bir engeli kayıpsız atlattı. Sarıkırmızılılar, deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 yenerek liderlik koltuğunu Fenerbahçe’den yeniden devraldı. Cim Bom, derbiye adeta golle başladı. Henüz 2. dakika dolmadan soldan kullanılan kornerde Torreira’nın topuğuyla çevirdiği topa kafayı uzatan Al-Musrati, kendi ağlarını sarstı: 0-1. 10’da Rashica’nın sağdan ortasına Cenk dokunamayınca mutlak gol kaçtı.

Haberin Devamı

19’da Rashica’nın kullandığı kornerde top, üst direğe çarpıp auta gitti. 40’ta Kaan’ın ara pasında Mert, Kerem Demirbay’a son anda geçit vermedi. 47’de Muci’nin ceza alanı dışından şutu az farkla üstten auta çıktı. 60’ta Masuaku’nun füzesini Muslera çıkardı. Dönen topta Colley, müsait durumda auta attı. 61’de Ghezzal, oyuna girer girmez karşı karşıya pozisyonda Muslera’ya takıldı. 88’de Colley kırmızı kart görünce Beşiktaş 10 kişi kaldı. Kalan bölümde sonuç değişmeyince kritik derbiden zaferle ayrılan taraf Galatasaray oldu.

TARİHİ GOL

Galatasaray, Beşiktaş karşısında tarihi bir gol attı. Maçın 1. dakika 29’uncu saniyesinde Al-Musrati’nin kendi filelerine gönderdiği top, sarı-kırmızılıların lig tarihinde ezeli rakibine attığı en erken gol olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Al-Musrati, 12 yıl sonra (Almeida 2012) Galatasaray’a karşı kendi kalesine gol atan ilk Beşiktaşlı oldu.

Haberin Devamı

YENİ STATTA BU KEZ GÜLDÜ

Galatasaray, Beşiktaş’ın yenilenen stadında ilk kez kazandı. Sarı-kırmızılılar, daha önce oynanan 7 derbide 1 beraberlik ve 6 yenilgi yaşamıştı.

MAURO ICARDİ’DEN FEDAKARLIK

Sakatlığı nedeniyle Karagümrük ile oynanan kupa maçında kadroda olmayan Icardi’nin derbiye fedakarlık yaparak çıktığı öğrenildi. Teknik patron Okan Buruk, Arjantinli forvetin son idmanda kendisini denediğini ve maç içinde durumunu gözlemlediklerini belirtti.

8 SINIRDA CEZALI YOK

Derbiye Beşiktaş’ta kadroda olan 5, Galatasaray’da ise 3 oyuncu kart sınırında çıktı. Siyah-beyazlılarda Semih, Necip, Masuaku, Amartey ve Demir Ege, sarı-kırmızılılarda ise Kerem Aktürkoğlu, Sanchez ve Kaan, kart görmedikleri için cezalı duruma düşmedi.

ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şampiyonluk kelimesini ilk kez bu kadar yüksek sesle dile getirdi. Genç çalıştırıcı, aldıkları galibiyetin önemine vurgu yaparak sezon sonu şampiyon olmak istediklerini söyledi. Buruk, “Kısıtlı kadromuza rağmen sahada savaştık. Futbolcularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Çok önemli bir eşiği aştık. Zaman zaman iyi oynamasak da kazanmayı başardık. İki kulvarda havlu attık ama bu zafer, bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza armağan olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı