Diğer Sporlar Ay yıldız aşkına!
Paylaş
Ay yıldız aşkına!

Erivan'da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağının Ermeni fanatiklerce yakılması karşısında hırslanan 19 yaşındaki milli haltercimiz Cansu Bektaş, turnuvada 3 altın kazandı. Zaferini Azerbaycan'a ithaf eden Cansu Bektaş'ı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, Bakü'de ağırlayıp teşekkür etti.

Cansu Bektaş, iki hafta önce Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda yaşadıklarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Kampın başında babaannem vefat etti, geçen sene de dedemi kaybettim. ’Babaannem ve dedem için başaracağım’ dedim. Ermenistan´da bizi uyardılar ’yuhalarlarsa motivasyonunuzu bozmayın’ diye. Sonra Azerbaycan bayrağını yaktılar. Bayrak nasıl yakılabilir? Bu beni öyle sinirlendirdi ki çok hırslandım. Kendi kendime tüm dünya İstiklal Marşı’mızı ezberlesin dedim..."

Açılış töreninde Azerbaycan bayrağını böyle yakmışlardı.

HIRSLANDI VE SÖZ VERDİ

'Hem babaannem, hem de Azerbaycan için başarmalıyım' diyerek kendine söz veren Cansu, 45 kiloda koparmada 72, silkmede 90, toplamda 162 kilo ile üç Avrupa gençler rekoru kırarak altın madalya kazandı.

 

 

Zaferini bayrak yakılması nedeniyle turnuvadan çekilen Azerbaycan ekibine ithaf etti. Cansu'nun madalyalarını Azerbaycan lideri İlham Aliyev ve eşine hediye etmek istemesi, hemen karşılık buldu. İlham Aliyev, başarılı Türk kızını Bakü'ye davet etti.

Haberin Devamı

ALİYEVLERE TÜRK FORMASI

Cansu, "Bakü'de Aliyev çiftine hediyemi kendim verdim. Beni çok güzel karşıladılar. Türkiye’deymişiz gibiydik. Herkes bizi tanıyordu, çok güzel vakit geçirdik. Mihriban Aliyev, kendisine hediye ettiğimiz milli takım formasını üzerinden çıkarmadı. Mutlu olduk" dedi.

Giresunlu Cansu'nun şimdiki hedefi 49 kiloya çıkıp yeni şampiyonluklar kazanmak. Ardından da 2028’de olimpiyat rekoru kırarak adını tarihe altın harflerle yazdırmak.