Diğer Sporlar Bakan Kasapoğlu: Sporda da çok güçlüyüz
Paylaş
Bakan Kasapoğlu: Sporda da çok güçlüyüz

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Brand & Sport Summit organizasyonunda, “2022 Türkiye için sporda da başarılarla geçti. 50’den fazla branşta 5 bin 300 madalya aldık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin sporda 2022 yılını başarılarla dolu geçirdiğini belirterek, “2022 yılında 50’den fazla branşta 5 bin 300 uluslararası madalyamız var” dedi. Bakan Kasapoğlu, İstanbul’da düzenlenen Brand & Sport Summit organizasyonunda açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra basının sorularını cevapladı. Bakan Kasapoğlu, “Sporumuz artık birkaç branştan ibaret değil. Artık sporda da güçlüyüz. İnanıyorum ki 2023’te ve sonrasında çok daha büyük başarılara ulaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

TESİSTE DEV ADIMLAR

Bakan Muharrem Kasapoğlu, tesisleşme noktasında da büyük adımlar atıldığını şu sözlerle açıkladı:

“2022 bu anlamda tesisleşme devrimimizi yine yeni tesislerde, inanılmaz rekabet gücü yüksek altyapıyla taçlandırdığımız bir yıl. İstanbul’da son aylarda en modern buz pistini açtık. Bitirdiğimiz statlar, salonlar oldu. Mahallelere en ücra noktalara kadar yaydığımız tesis altyapısı oldu. En modern havuzları bu yıl açtık. Her geçen gün bir yandan çıtayı yükseltirken diğer yandan fırsat eşitliği ilkesiyle, 85 milyonun her bireyine sporun erişilebilir kılma noktasında hedeflerimiz daha da yaklaştığımız bir yıl oldu.”

İYİ EV SAHİBİ OLDUK

“200 yakın uluslararası organizasyona Türkiye, ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan İslam Oyunları’nı 54 ülkenin katılımıyla, 10 binden fazla sporcunun katılımıyla düzenledik. Onun da çıtasını ülke olarak ayrı bir noktaya getirdik. Bursa’da İznik’te düzenlediğimiz 4. Dünya Göçebe Oyunları’na 102 ülke ve 3 binden fazla sporcu katıldı. Ülkemizdeki bu organizasyon katılım ve sporcu sayısıyla rekor kırdı. İstanbul’dan, Antalya’ya kadar, Mersin’e kadar Türkiye’nin dört bir tarafında artık uluslararası spor organizasyonları için çok güçlü bir organizasyon kabiliyetimiz var.”

Haberin Devamı