Diğer Sporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Milletler Ligi'nde zafere ulaşan Filenin Sultanları'na tebrik
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Milletler Ligi'nde zafere ulaşan Filenin Sultanları'na tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, finalde Çin'i 3-1 geçerek Milletler Ligi'nde şampiyon olan Kadın Voleybol Milli Takımı'nı tebrik etti. Erdoğan, şampiyonluğu 'tarihi başarı ve Türkiye'nin gururu' olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milletler Ligi'nde zafere ulaşan milli takımı kutladı. Erdoğan paylaştığı mesajda, "FIVB Milletler Ligi Şampiyonluğuna ulaşarak tarihî bir başarıya imza atan, Türkiye’nin gururu #FileninSultanları’nı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

 

TARİHİMİZDEKİ İLK ŞAMPİYONLUK

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan 2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
Filenin Sultanları, bu tarihi zaferle dünya sıralamasında da ilk basamağa çıktı. Ay-yıldızlılar 2018 yılında ligi ikincilikle tamamlarken, 2021'de üçüncü; 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

MAÇ VERİLERİ

Salon: College Park Center
Hakemler: Noemi Karina Rene (ARG), Sumie Myoi (JPN)
ÇİN: Diao, Yingying Li, Wang, Gong, X.Gong, Y.Wang, Yuan, Wang (L) (Du, Ni (L), Zheng, Zhong, Xu, Gao, Yang)
Türkiye: Elif, Ebrar, Zehra, Vargas, Derya, Eda, Gizem (L) (Cansu, Simge (L), Ayça, Saliha, İlkin)
Setler: 22-25, 25-22, 19-25, 16-25

Haberin Devamı

3 OYUNCU RÜYA TAKIMA SEÇİLDİ

Turnuva boyunca iyi performans sergileyen oyunculardan ise bir rüya takım oluşturuldu. Türkiye'den Gizem, Vargas ve Zehra rüya takım seçildi.