Diğer Sporlar Eczacıbaşı şampiyon oldu! Dünyanın izlediği finalde Vakıfbank ikinciliği aldı
Paylaş
Eczacıbaşı şampiyon oldu! Dünyanın izlediği finalde Vakıfbank ikinciliği aldı

Çin'de düzenlenen Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda iki Türk takımı Eczacıbaşı ve VakıfBank tarihi finalde karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı 1-0 geriye düştüğü mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve kupaya uzandı.

2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank finalde karşı karşıya geldi. Çin’in Hangzhou şehrinde düzenlenen turnuvanın finali saat 14.30'da başladı. Müsabakayı Eczacıbaşı 3-2 kazandı.2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Eczacıbaşı Dynavit ile VakıfBank finalde karşı karşıya geldi. 

Haberin Devamı

VAKIFBANK - ECZACIBAŞI: 2-3

1.SET: 
25-19
2.SET: 
23-25
3.SET: 
23-25
4.SET: 25-23
5.SET: 9-15

JORDAN THOMPSON İLK SETTE PARLADI
VakıfBank'ın ABD'li yıldızı Jordan Thompson ilk sette performansıyla öne çıkan isim oldu. 9 sayı bulan Thompson bir blok sayısı aldı.

ECZACIBAŞI'NDAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
Eczacıbaşı Dynavit ikinci sette 8 sayı geri düşmesine rağmen (4-12) setin sonunda yakaladığı ivme ile öne geçmeyi başardı ve 25-23 ile durumu 1-1'e getirdi.

İKİNCİ SETTE HANDE BALADIN FIRTINASI
Eczacıbaşı'nın ikinci seti almasındaki en büyük pay sahiplerinden biri Hande Baladın oldu. Kritik anlarda sorumluluk alan milli smaçör bu sette 7 sayı kaydetti.

KUPA TÜRKİYE'YE GELİYOR
Bu sonuçla Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın Türkiye'ye gelmesi kesinleşti. Eczacıbaşı ile VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon da finalde karşı karşıya gelmişti. İki ekibin mücadelesinden galip çıkan taraf VakıfBank olmuştu.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'TAN REKOR
VakıfBank böylece üst üste 3. sezon FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi ve 9. kez katıldığı turnuvada 9. kez podyumda olmayı garantiledi.

VakıfBank, rakibini yendi ve kendisine ait olan "en çok finale yükselen" takım rekoru da geliştirdi.