Diğer Sporlar Hande Baladın'a 'asitli' tehditte karar! Tüm mesajları kabul etti
Paylaş
Hande Baladın'a 'asitli' tehditte karar! Tüm mesajları kabul etti

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden, “Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım” şeklinde tehdit mesajları gönderen ve Baladın’ın şikayeti sonrası tutuklanan Mustafa Neşeli ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Eczacıbaşı Dynavit oyuncusu Milli voleybolcu Hande Baladın sosyal medya üzerinden kendisini tehdit eden Mustafa Neşeli’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İddiaya göre Mustafa Neşeli, Baladın’a yönelik, “Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı...", "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok” şeklinde ifadeler kullandı.

8 YIL 9 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Hande Baladın’ın şikayeti sonrası Mustafa Neşeli gözaltına alındı. Neşeli savcılıktaki işlemlerinin ardından, “silahla tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mustafa Neşeli hakkında yürütülen soruşturma sonunda aynı suçtan 8 yıl 9 aya kadar yıla kadar hapis talebi ile dava açıldı.

Haberin Devamı

Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hande Baladın’ın katılmadığı duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Neşeli SEGBİS ile bağlandı.

“KENDİSİNE YAKINLIK HİSSETMEYE BAŞLADIM”

Mustafa Neşeli yapılan kimlik tespitinde kamu personeli olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nda çalıştığını söyledi. Savunmasında televizyonda gördüğü enerji içeceği reklamlarından rahatsız olduğunu söyleyen Neşeli, “Firma yetkilileri ile görüşmek için firmaya ulaşmaya çalışırken firmanın reklam yüzü olan Hande Baladın’ı gördüm. Reklamları engellemek için kendisine ulaşmaya çalıştım. Bu süreçte de kendisine yakınlık hissetmeye başladım” dedi.

“MANİK DÖNEMİMDE SÖYLEDİM PİŞMANIM”

Suçlamaya konu olan mesajları Hande Baladın’a kendisinin gönderdiğini kabul eden Neşeli, “Daha önce müşteki ile bir tanışıklığımız olmadı. Yüz yüze tanışmadık. Karşılıklı yazışmamız yok ama instagram hesabından benim anlayacağım şekilde bana özel durumlar paylaştı” dedi. Bipolar hastası olduğunu söyleyen sanık, “O sözleri Hande Baladın’a manik bir dönemdeyken söyledim. Söylediğim sözler nedeniyle pişmanım. Hande Baladın’dan özür dilerim” dedi.

“AKIL SAĞLIĞI RAPORU ALINSIN”

Haberin Devamı

Sanığın ardından söz alan avukatı da sanığın üzerine atılı olan, “silahla tehdit” suçunun hatalı olduğunu söyleyerek, “Silahla tehdit sayılması için müştekinin silahı görmesi gerekmektedir” dedi.

Hande Baladın’ın avukatı da müvekkilinin yoğun maç programı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek, “Sanığın ruh sağlığı ile ilgili rapor talep ediyoruz. Sanığın bu denli sağlık sorunu yaşarken Sağlık Bakanlığı’nda çalışmasının diğer insanlar açısından da tehlikeli olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanık Mustafa Neşeli’nin tahliyesine karar verdi. Sanığın akıl sağlığına ilişkin rapor alınmasına karar veren mahkeme dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderilmesine de karar verdi.