Diğer Sporlar Kahramanmaraş depremi Super Bowl'da da unutulmadı
Paylaş
Kahramanmaraş depremi Super Bowl'da da unutulmadı

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından Super Bowl dün gece gerçekleştirildi. NFL (Amerikan Futbol Ligi) final müsabakası olan Super Bowl öncesi Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem için anons ve saygı duruşu yapıldı.

 

ABD'nin tüm dünyada milyonlarca sporsever tarafından izlenen organizasyonu Super Bowl dün akşam Arizona'da gerçekleşti.

Haberin Devamı
Super Bowl'da, depremlerde hayatını kaybedenler anıldı Amerikan Futbolu Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı.

Kansas City Chiefs ile Philedelphia Eagles arasında oynanan final maçı öncesi, organizasyon yetkililer tarafından Kahramanmaraş'taki iki büyük deprem unutulmadı.

Müsabaka başlamadan kısa bir süre önce, "Biz burada Chiefs ve Eagles arasında inanılmaz bir Super Bowl maçına hazırlanırken, Türkiye ve Suriye'nin binlerce can kaybının olduğu depremlerde yaşadıkları yıkımı anıyoruz. Dualarımızı sunmaya devam ediyoruz ve taraftarları bu yardım çabalarına destek olmaları için www.redcross.com/nfl adresini ziyaret etmeye teşvik ediyoruz" anonsu yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, maçın devre arasında "Aileleriniz ve arkadaşlarınızla Super Bowl'u izlerken lütfen bir an için Türkiye ve Suriye'de yardım çağrılarına kulak verin. ABD hükümeti ve sıradan Amerikalılar (yardım için) öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı