Diğer Sporlar Lal Mira Gürgen, Avrupa üçüncüsü oldu
Paylaş
Lal Mira Gürgen, Avrupa üçüncüsü oldu

20-23 Temmuz tarihleri arasında Kronberg Almanya’da düzenlenen At Terbiyesi Yıldız ve Genç Biniciler Avrupa Şampiyona’sında ülkemizi temsil eden Kemer Atlı Spor Kulübü Sporcusu Lal Mira Gürgen, Yıldızlar Kategorisinde Avrupa 3‘sü olarak bronz madalya kazandı.

Avrupa Şampiyonası koşma hakkı elde eden 49 sporcu arasında 3 gün boyunca mücadele eden Lal Mira Gürgen, 20 ülke arasında 23 Temmuz 2023 Pazar günü Final yarışmasında %79,364 puan alarak 3.cü olarak Türk Bayrağını göndere taşıdı ve Türk Binicilik tarihinde ilk defa Yıldızlar Kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecini UZN Stables’da sürdüren Lal Mira Gürgen’in antrenörü Lina Uzunhasan ‘1.5 senedir Lal Mira ve atı Lowland ile uluslararası yarışmalara katıldık ve sayısız derece elde ettik. Tüm hazırlık süreçlerimiz Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız derece ile taçlandı.’ diyerek Lal Miray'ı tebrik etti.

Kemer Atlı Spor Kulübü Direktörü ve Türkiye’deki Antrenörü Ela Açar ‘Lal Mira çok istikrarlı, çalışkan ve disiplinli bir sporcumuz. Binicilik hayatına Pony üzerinde başladı, 2022 yılında At Terbiyesi Balkan Şampiyonası’nda 3. Oldu ve tüm emeklerinin karşılığını bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda aldı. Kendisini, atını ve emekleri sonsuz olan ailesini kutlarım diyerek sporcusu Lal Mira'yı tebrik etti.

Haberin Devamı