Diğer Sporlar Milletler Ligi'ni kazanan Filenin Sultanları Türkiye'ye döndü
Paylaş
Milletler Ligi'ni kazanan Filenin Sultanları Türkiye'ye döndü

Milletler Ligi'nde Çin'i yenerek zafere ulaşan ve tarihinde ilk kez şampiyon olan Kadın Voleybol Milli Takımı yurda döndü. Filenin Sultanları, havaalanında büyük coşkuyla karşılandı.

 

Filenin Sultanları, ABD’de destan yazdı. Önceki gece FIVB Milletler Ligi Finali’nde Çin’le karşılaşan Ay-Yıldızlılar, güçlü rakibini 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde Arlington kentinde düzenlenen FIVB Miletler Ligi'nde finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Çin ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, rakibini 3-1'lik set sonucuyla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyon Filenin Sultanları'nı taşıyan uçak İstanbul'a geldi. A Milli yıldızlar için bir karşılama düzenleniyor. Başkan, koç ve kaptandan açıklamalar geldi.

TVF Başkanu Mehmet Akif Üstündağ: Ülkemize bu gururu yaşattığımız için çok mutluyuz. Bu daha başlangıç, Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyonluk istiyoruz.

Daniele Santarelli: İnanılmaz bir atmosfer var. Bize güvenen herkese çok teşekkür ederiz. Çok çok mutluyuz.

Eda Erdem Dündar: Bizi şampiyonluğa inandıran bir koçla, her an inan takımla, bizi hiç yalnız bırakmayan federasyonumuzla karşınızdayız. Bu bizim başarı hikayemizin başlangıç noktası. Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyatlar'da da hedef zirve. İnşallah bunu başaracağız.

Haberin Devamı