Diğer Sporlar Tebrikler kızlar! Boks tarihinde altın gün
Paylaş
Tebrikler kızlar! Boks tarihinde altın gün

Dünya Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan kadın sporcularımız rakiplerine nefes aldırmadı. Ayşe Çağırır’ın ardından Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir altın madalya kazandı.

Uluslararası Boks Birliği tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nın kapanışında şov yaptık. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’ndeki organizasyonda, tıklım tıklım dolu tribünler önünde sahne alan sporcularımız; 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir rakiplerini devirdi, Dünya Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

PARİS İÇİN UMUT IŞIĞI

Çakıroğlu; finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria’yı 5-0 devirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Buse Naz, “Ev sahibi olduğumuz için daha stresliydik, ama onu da desteklerle atlattık. Önümüzde çok önemli turnuvalar var. Akdeniz Oyunları ve Avrupa Şampiyonası gibi. Tabii bunların hepsi Paris Olimpiyatları için. Şampiyon olmamız Paris için de umut ışığı oldu. İnşallah orada da madalya almak istiyoruz” dedi.

KADINLARIMIZ YÜKSELİYOR

Hatice Akbaş da finalde Romanya’dan Lacramioara Perijoc’ı 3-2’lik skorla mağlup etti. Hatice, “Ülkemde altın madalya kazandım. İstiklal Marşı’mızı okuttuğum için çok mutluyum. Arkamdaki milli takım antrenörlerimin ve babamın bana inancı tamdı. Ben de bu inancı boşa çıkarmadım. Ülkemiz kadınlarda gitgide yükseliyor. İnşallah böyle devam ederiz. Takımca hedefimiz Paris Olimpiyatları. İnşallah bu performansı orada da gösteririz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ŞENNUR DEMİR’DEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Ve muhteşem günün kapanışını Şennur Demir yaptı. +81 kilo finalinde Fas’tan Khaija Mardi ile karşı karşıya gelen 39 yaşındaki Şennur, ilk raundu 3-2 geride kapatsa da diğer iki raundu 4-1’lik skorlarla kazandı, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti. Şennur, “Takım başarısı bu. 80 milyon finaldeydik. Herkese teşekkür ederim. Çıktık, işimizi yaptık, kazandık. Bir yılın emeği vardı. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum”

ZİRVEDEYİZ

Türkiye takım halinde Dünya Şampiyonu oldu. Ayşe Çağırır (48 kg), Buse Naz Çakıroğlu (50 kg), Hatice Akbaş (54 kg), Busenaz Sürmeneli (66 kg) ve Şennur Demir (+81 kg) altın madalya alırken, Sema Çalışkan (70 kg) ve Elif Güneri (81 kg) de bronz kazandı. Kupa; Şennur Demir’in ellerinde havaya kalktı. Busenaz Sürmeneli de turnuvanın en iyi boksörü seçildi, kupasını aldı. REKOR İstanbul’un ev sahipliği yaptığı dev organizasyon; Türk kadın boks tarihine geçti. Toplam madalya sayısı bakımından Türk kadın boksunun en başarılı Dünya Şampiyonası’nı yaşayan milliler, altın madalya sayısında da 2 şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonası’nı geride bırakarak rekor kırdı. Türkiye toplamda 5 altın, 2 bronz madalya aldı.

Haberin Devamı

BUSENAZ’DAN YİNE NAKAVT

Busenaz Sürmeneli yarı final hariç diğer turlarda olduğu gibi finalde de rakibine maç sonunu göstermedi. Olimpiyat ve son dünya şampiyonu Busenaz, Kanadalı Charlie Cavanagh’ı bitime 45 saniye kala hakem kararıyla yıktı. Milli boksör böylece 2 dünya şampiyonluğu bulunan Gülsüm Tatar’ın rekoruna ortak oldu. Busenaz, “Ring benim evim. Kimin şampiyon olduğunu göstermeye çalışıyorum. Uyuyan aslanı uyandırdık, bayrağımızı en yükseğe diktik” dedi.