Diğer Sporlar Motosiklet, TIR, araba derken Zayn Sofuoğlu şimdi de uçak kullandı!
Paylaş
Motosiklet, TIR, araba derken Zayn Sofuoğlu şimdi de uçak kullandı!

Dünya şampiyonu, motosikletin bir numarası olan Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zayn Sofuoğlu otomobil, TIR, motosiklet derken şimdi de uçak kullandı.

Geçtiğimiz günlerde ilk resmi yarışında da şampiyon olan minik Zayn babasının izinden hızla gidiyor. Zayn Sofuoğlu uçağın zevkli olduğu ve korkmadığını söyledi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK'ten Damla Uğurtürk'e konuşan Kenan Sofuoğlu şunları söyledi;

Zayn birçok aracı kullanırken takipçileri, sevenler hep 'Uçak ne zaman kullanacak?' beklentisi vardı. Bugün Türk Hava Kurumu bizi Ankara’ya davet etti. 'Zayn uçak kullansın' dediler. Böyle bir beklenti vardı, bu vesile ile kullanmış olsun dedik. Az önce uçak kullandı. Kaptanımız ona her şeyi anlattı. Havadayken manevralarda tadını aldı. İlk indiğinde baba dedi ‘Uçak istiyorum’ dedi.

Dedim Zayn benim gücüm ona yetmez, ileride Formula 1’e gidersin, şampiyon olursun, paranı kazanırsın alırsın inşallah dedim ama uçak merakı başladı, yandık yani.

Bugün işi ehline bıraktım. Ben nasıl motosiklette o benim işimse bugün de işi ehline bıraktım. Zayn’i kaptanlarımıza teslim ettim, onlar anlattılar. Olması gereken her şeyi uçuştan önce anlattılar. Uçağın içinde değildim görüntüleri izledim. Uçağın içinde neler yaptığını biz de bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Eleştiriler hep devam ediyor ama geçen hafta Zayn’i İzmir’de Türkiye Şampiyonası Yarışı’na getirdiğimde oradaki en ufak çocuk zayn’di. Yaklaşık 2 yıldır yapmış olduğumuz eğitim karşılığında ikinci turda tur bindirecek seviyedeydi.

Bizim amacımız Türkiye’yi temsil edecek bir sporcu yetiştirmek. Motosiklet olur, otomobil olur iyi sporcu olsun bizim en büyük temennimiz budur.

Zayn’in artık dünyada bir kimlik kartı var. Zayn’i dünyanın birçok ülkesinde tanıyorlar. Bu organizasyonlarda Zayn’in tanınırlığı artıyor. İleride büyük bir sporcu olacaksa kimlik artışı çok önemli.

Bugün güzel bir örnekti. Hocalarla beraber güvenlik önlemleri alındı kaptanımız sürekli yanında yapması gerekenleri anlattı. Çocuklarımıza güvenmemiz gerekiyor. İlgisi olduğu konularda annenin ve babanın o ilgi alanlarında çocukları desteklemesi gerekiyor. Çocuklarımız bizim düşündüğümüzün çok ötesinde yeteneğe sahipleri o yetenekleri keşfetmemiz gerekiyor.

Benim diğer büyük oğlum futbol meraklısı, sürekli futbolla uğraşıyoruz. İnşallah gelecek nesildeki yetişen çocuklar dünya çapında güzel işler yapacak çocuklar olacaktır.

Haberin Devamı

SIRADA NE VAR?

Zayn önümüzdeki yılda gokart yarışlarına devam edecek. Bir yandan motosiklet yarışlarına devam edecek.