Diğer Sporlar Taha Akgül, 10'uncu kez Avrupa şampiyonu
Paylaş
Taha Akgül, 10'uncu kez Avrupa şampiyonu

Milli güreşçi Taha Akgül, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi 9-4 mağlup ederek 10'uncu kez Avrupa şampiyonu oldu.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden milli güreşçi Taha Akgül, son Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı ve 5-2 mağlup ettiği rakibi Gürcistanlı Geno Petriashvili ile bir kez daha karşı karşıya geldi. Maça kontrollü başlayan Taha, rakibini yerde yakaladı. İhtar ve çırpma puanlarıyla 5-0 öne geçerek devreyi 5-0 önde kapatan milli güreşçi, ikinci yarıya da hızlı başladı ve aldığı 4 puanla skoru 9-0 yaptı. Son bir dakikada rakibine 4 puan vermesine rağmen maçı 9-4 kazanan Akgül, 10’uncu kez Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

KIRILMASI ZOR BİR REKORA İMZA ATTI

Serbest stilde 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021 ve 2022’de Avrupa'da altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, bu yıl da şampiyon olarak altın madalya sayısını 10’a yükselti ve kırılması zor bir rekora imza attı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda 10'uncu kez altın madalya kazanan Taha Akgül ile serbest stil 92 kiloda 2'nci kez altın madalyanın sahibi olan Feyzullah Aktürk için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb'de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül ile serbest stil 92 kiloda altın madalyanın sahibi olan Feyzullah Aktürk’ü yürekten kutluyorum. Milli güreşçimiz Taha Akgül 10. kez Avrupa Şampiyonu olarak bizleri bir kez daha gururlandırdı. Milli güreşçilerimiz Taha Akgül ile Feyzullah Aktürk’ün başarılarının devamını diliyor, elde edilen şampiyonluklarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı