Diğer Sporlar Turda şampiyon Lutsenko
Paylaş
Turda şampiyon Lutsenko

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, dün koşulan 8. etapla tamamlandı. Etabı Jasper Philipsen kazanırken genel klasman birinciliğini elde eden Alexey Lutsenko, şampiyona verilen Turkuaz Mayo’nun sahibi oldu.

58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl da nefes kesti. 8 etaptan oluşan 1235.1 kilometrelik tur, dün koşulan 130.5 kilometrelik İstanbul-Sultanahmet parkuru ile sona erdi. Son etabı Alpecin Deceuninck takımında Jasper Philipsen, 2 saat 57 dakika 28 saniyelik derecesiyle kazandı. Belçikalı bisikletçi, turda 4. birinciliğini elde ederken en iyi sprintere verilen Yeşil Mayo’nun sahibi oldu. Genel klasmanda ise Astana takımından Alexey Lutsenko, şampiyonluğa uzandı. Lutsenko, dünya literatürüne giren 1937 metrelik Babadağ tırmanışında elde ettiği genel ferdi klasman birinciliğini beş gün boyunca korudu ve Turkuaz Mayo kazanmayı başardı. Kazakistan sporcusu, turda 30 saat 6 dakika 58 saniyelik derecesiyle mutlu sona ulaştı. Lutsenko’nun ardından ikinciliği 26 saniye geriden gelen Alman ekibi Bora- Hansgrohe’den Ben Zwiehoff, üçüncülüğü ise 51 saniye geride yer alan Astana’dan Harold Tejada aldı.

Haberin Devamı

ÇITAMIZ YUKARIDA OLACAK

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti. Müftüoğlu, “Hatasız, eksiksiz bir turu geride bıraktık. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum. Her etabı ayrı bir lezzet bıraktı. 1.5 milyarı aşan insan evlerinde turu ve Türkiye’yi izledi. Yollara çıkan halkımız 15-20 saniye içinde önlerinden geçenleri alkışlayıp destek verdiler. Bu kadar kısa sürede bir seyir için saatlerce onların geçmesi bekleyen sporseverlere de teşekkürü bir borç biliyoruz. Finişler mükemmelin ötesiydi. Sporcular büyük bir mücadele ortaya koydular ve onların çabası ve adrenalinin üst seviyede olması turun kalitesini de beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİR TURDAN FAZLASI

8 Ekim’de Alanya-Antalya etabı ile başlayan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 24 ülkeden 164 sporcunun katılımı ile yapıldı. Bisikletçiler sırasıyla Kemer-Kalkan, Fethiye- Fethiye (Babadağ), Fethiye- Marmaris, Marmaris-Bodrum (Yalıkavak), Bodrum-Selçuk, Selçuk-Manisa-İzmir ve İstanbul-Sultanahmet etaplarında kıyasıya yarıştı. Tur, 190 ülkede yaklaşık 1.5 milyar insan tarafından izlendi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Turda ilk üçe giren sporcuların ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Türker, İstanbul Valisi Davut Gül, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali ve İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıseferoğlu verdi.

GÜZELLİKLERİ HERKES GÖRDÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, turu değerlendirdi. Bakan Bak, “Güzel ve güneşli bir İstanbul gününde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün dünya bugün, İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini, dinamizmini görmüş oldu. Bisiklet sporunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde sporun her branşında önemli atılımlar gerçekleştirdik” dedi.

KIRMIZI MAYO VINE’IN

Etabın 38.2 kilometresinde Türk Hava Yolları’nın sponsorluğundaki tırmanış primi sonuçları belli oldu. Turun başından bu yana mükemmel bir performans gösteren UAE Emirates Takımı’ndan Jay Vine, kapıyı birinci geçerek Kırmızı Mayo’yu kazandı. Etabın 87.6 kilometresinde ise Shimano’nun sponsorluğunda Türkiye Güzellikleri için ortaya konan Beyaz Mayo mücadelesi verildi. Mauro Werwilt, Beyaz Mayo’nun sahibi oldu.

Haberin Devamı

YOĞUN İLGİ

Sultanahmet Meydanı’ndaki bisikletseverler 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun dünkü startı öncesi alanda kurulum aşamasındaki hazırlıkları ilgiyle takip etti ve damalı bayrağın kalkmasını izledi. Ayasofya Camii önündeki bisikletçilere kalabalık izleyici grubu büyük ilgi gösterdi fotoğraflar çekti.