Spor Djiku: Hakem bitirse böyle olmazdı

Djiku: Hakem bitirse böyle olmazdı

Paylaş
Djiku: Hakem bitirse böyle olmazdı

Trabzon’da yaşananları L’Equipe’e anlatan Djiku, “Kalecimize atılan bir yabancı madde sonrasında oyun 1-2 dakika durdu. Bence maç o esnada bitebilirdi ama hakem devam ettirdi. Sonrasında da işler çığrından çıktı” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin başarılı stoperi Djiku, Trabzon’da yaşananları Fransız basınına anlattı. L’Equipe’e konuşan Ganalı futbolcu, sahaya atılan maddelere rağmen maçın devam ettirilmesinin hata olduğunu söyledi. Djiku, şöyle konuştu: “Çok ağır olaylar yaşandı. Meşale ve bazı cisimler atıldı sahaya. Hakem tribünleri sakinleştirmeye çalıştı. Birçok ligde maç başında bazı ufak olaylar olabilir ama maç sonuna kadar sürmesi biraz daha tehditkardı. Maç sonu biz galibiyeti kutlarken tek başına bir taraftar açık ve net olarak bizimle kavga etmek için sahaya girdi, zaten birkaç saniye sonra da iş çığrından çıktı.

Haberin Devamı

Biz de işin daha ciddi bir boyut aldığını gördük ve soyunma odasına doğru gittik. Kalecimize atılan bir yabancı madde sonrasında oyun 1-2 dakika durdu. Bence maç o esnada bitebilirdi ama hakem maçın bitmesine 10 dakika kala maçı yarıda bırakmak istemedi. Taraftarlar futbolun sadece bir spor olduğunu kavramalı. Sonunda bir kazanan ve kaybeden var, bu şekilde davranmamak gerekiyor. Bu tip olayların yaşanmaması için tribünleri daha fazla uyarmak gerekiyor.”

AVRUPA’NIN ZİRVESİNDEYİZ

Süper Lig’de şampiyonluk yarışını çok erken koparan Galatasaray ile Fenerbahçe, Avrupa’nın da zirvesine çıktı. İki ezeli rakip, Avrupa’nın 15 önde gelen ligi baz alındığında en fazla puan toplayan ekipler sıralamasında ilk ikiyi paylaştı. 81 puanla Galatasaray’ın zirvede bulunduğu listede Fenerbahçe, 79 puanla ikinci durumda yer alıyor. Inter 76, Real Madrid ve PSV ise 72’şer puanla temsilcilerimizi takip ediyor.

Haberin Devamı

ORTAK DOST AYDIN KONUŞTU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek arasındaki ortak dostun Olgun Aydın olduğu ortaya çıktı. Aydın, iki başkan arasındaki görüşme fikrinin Özbek’ten çıktığını açıkladı. Olgun ayrıca ilk planda Koç’un, Özbek ile bir araya gelmeyi kabul ettiğini ancak planlanan görüşmeye bir gün kala sarı-kırmızılıların yaptığı açıklamadan dolayı bunun gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.

YILDIRIM SERT ÇIKTI

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor’un tekrar tekrar dile getirdiği 2010-2011 yılı şampiyonluğu hakkında net konuştu. Yıldırım, “2010-2011 şampiyonluk kupasını bir yerlerde aramak da hukuki başvuru yolları ile geri alınabileceğini beklemek de boşa vakit kaybıdır. İster oy elde etmek için, ister başka bir amaçla bu yalanlar ile kitleleri oyalamak da kandırmak da ahlaksızlıktır. Kupa sonsuza dek müzemizde olacaktır” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE ÇEKİLMEMELİ

Fenerbahçe’nin eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Sadıkoğlu, ligden çekilmeleri halinde kulübün büyük zarar göreceğini söyledi. Yaşanan olayların tek sorumlusunun hakem Halil Umut Meler olduğunu belirten Sadıkoğlu, “Fenerbahçe ligden çekilmemeli. Ali Koç 6 senedir kulübün başında ve başarısızlığına kılıf arıyor. Genel kurul üyeleri buna izin vermemeli. Fenerbahçe’yi finansal açıdan bu karar çok zora sokar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı