Spor Dolmabahçe'de ateşten gece

Dolmabahçe'de ateşten gece

Paylaş
Dolmabahçe'de ateşten gece

Son 3 lig maçında gol atamayan ve 1 puan alabilen Beşiktaş ile son 3 maçını kaybeden Trabzon, Tüpraş Stadı’nda kötü gidişe son vermek için sahaya çıkacak.

Beşiktaş ile Trabzonspor bugün Tüpraş Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Zirveden çok erken kopan iki takımın da son haftalardaki formsuzluğu dikkat çekiyor. Yeni hocası Santos ile çıkış arayan Kartal, son 3 lig maçında gol bile atamadı. 2 yenilgi ve 1 beraberlikle 1 puan alabilen siyah-beyazlılar, taraftarının önünde kazanmak istiyor. Beşiktaş, ligin ilk devresinde 3-0 mağlup olduğu rakibinden rövanşı almayı hedefliyor. Trabzonspor’da da işler yolunda gitmiyor. Bordomavililer, ligdeki son 3 lig maçını kaybetti. Lig üçüncülüğü için kapışacak olan her iki takım da kazanıp avantajlı konuma geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

KARTAL EVİNDE UÇAMIYOR

Siyah-beyazlılar, evinde oynadığı son 5 maçta yalnızca bir kez galibiyet sevinci yaşadı. Fenerbahçe, Alanyaspor ve Kasımpaşa karşısında 3-1’lik skorlarla yenilen Kartal, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalırken, tek zaferini Fatih Karagümrük karşısında 3-0’lık bir skorla elde etti.

GALİBİYETLER EŞİT: 37

Beşiktaş ve Trabzon 50 yıllık rekabette 101’i Süper Lig olmak üzere 138 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 101 lig maçında eşitlik bulunuyor. Bu maçlarda her iki takımın da 37’şer galibiyeti bulunurken, 27 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

6 EKSİK 5 SINIRDA

Beşiktaş’ta kritik maç öncesi eksikler var. Sakatlıkları süren Aboubakar, Salih, Chamberlain ve Amir kadroda yok. Cenk Tosun’un durumu maç saatinde belli olacak. Afrika Kupası’nda bulunan Masuaku da yok. Bu arada Necip, Gedson, Amartey, Zaynutdinov ve Demir Ege sarı kart sınırında bulunuyor.

Haberin Devamı

ONUACHU ÜZÜNTÜSÜ

Paul Onuachu, Nijerya Milli Takımı’yla Afrika Kupası’nda yarı finale yükseldi. 29 yaşındaki golcünün dönüş süresi uzadı. Onuachu, Beşiktaş, Hatayspor ve kupadaki Gençlerbirliği maçlarında forma giyemeyecek.

AVCI KAYBETMİYOR

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde siyah-beyazlı rakibi karşısında hiç mağlubiyet yaşamadı. Fırtına Avcı idaresinde, Beşiktaş karşısında ligde oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı.