Spor Dünyanın en çok kazananı Carlos Tevez

Dünyanın en çok kazananı Carlos Tevez

Paylaş
Dünyanın en çok kazananı Carlos Tevez

Çin Süper Ligi'ne transfer olan Arjantinli futbolcu Carlos Tevez, Shanghai Shenhua'dan yıllık 38 milyon Euro alarak, dünyanın en çok kazanan futbolcusu oldu.

Transfer döneminin sona erdiği Çin Süper Ligi'ne Arjantinli futbolcu Carlos Tevez'in yanı sıra bir çok yıldız daha geldi. Chelsea'den Oscar, Zenit'ten Axel Witsel, Villereal'den Pato bonservis bedelleriyle Çin Süper Ligi ekiplerinin kadrosuna katıldı. Tevez, yıllık 38 milyon Euro ile dünyanın en çok kazanan futbolcusu olurken, Brezilyalı Oscar da ara transfer döneminin en pahalı oyuncusu seçildi.

ÇİN İLK SIRADA


Avrupa'nın 5 büyük ligini geride bırakan Çin Süper Ligi ekipleri, 388 milyon Euro transfer harcaması yaptı. Avrupa'da 250 milyon Euro ile en fazla transfer harcaması yapan İngilizleri de geride bırakan Çin, transfere en çok para harcayan ülke oldu.

Çin Futbol Federasyonu, ülkede transfere uçuk ödemeler yapılmasını önlemek adına ilk 11'de oynayan yabancı oyuncu sınırını 4'ten 3'e düşürdü.

CARLOS TEVEZ KİMDİR?


Carlos Alberto Tévez, 2005 yılında Boca Juniors'dan Corinthians'a transfer oldu ve orada gösterdiği performansla ismini dünyaya duyurdu. 2006 FIFA Dünya Kupası'nın ardından da West Ham United'a 12 milyon £ karşılığında, Javier Mascherano ile birlikte transfer oldu. 2007 yılında ise Manchester United ile anlaştı. United'da geçirdiği 2 sezon sonunda, Manchester şehrinin diğer takımı Manchester City ile 1 Temmuz 2009'da, 29 milyon € karşılığında sözleşme imzaladı.

Tevez, 2013-14 sezonunda Juventus'a transfer olmuştur. Yapılan transfer karşılığında İtalyan takımının, Manchester City'e 9 milyon avro ve bonus ödemesi yapacağı ifade edilirken, oyuncunun ise 3 yıllık sözleşme karşılığında siyah-beyazlı kulüpten yıllık 5,5 milyon avro alacağı kaydedildi. 2015 yaz döneminde tekrar Boca Juniors'a döndü.

2017'nin Ocak ayında Boca Juniors'dan 10 milyon $ karşılığında Çin Süper Lig'i takımı Shanghai Shenhua'a transfer oldu.

Haberin Devamı