Spor Dursun Özbek: Bu milat olmalı

Dursun Özbek: Bu milat olmalı

Paylaş
Dursun Özbek: Bu milat olmalı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, saha olayları için, “Bizim söylemlerimize bakalım. Olayları tetikliyor mu? Galatasaray olarak gerginliği tırmandıracak söylemlerin artık içerisinde olmayacağız” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında gündeme dair açıklamalar yaptı. Özbek, Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında, “Olayların bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Geçmişten bugüne kadar söylemlerimize bir bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Bugün Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. Galatasaray olarak gerginliği tırmandıracak söylemlerin içerisinde artık olmayacağız. Dileğim bu tip olayların artık gündemimizden kalkması. Kurum ve kişilerin adil şekilde cezalandırılması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

REKABET SAHADA KALMALI

Dursun Özbek, “Fenerbahçe ile 4-5 ay önce gergin ortamı bitirmek için buluşacaktık. Ali Bey iptal etti. Keşke o gün görüşebilseydik, bugünlere gelmeseydik” dedi. Özbek, “Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz. Artık bugün bir milat olmalı. Bu konu ile ilgili adil yaptırımlar gündeme gelmeli. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim” ifadesini kullandı.

ÇEKİLME, FENER’İN KARARI

“Bu ligden çekilme, Fenerbahçe’nin iç işi. Galatasaray’ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışma huyu yok. Fenerbahçe kendi arasında toplanacak ve karar alacak. Her ne kadar, geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da, kendileri için Fenerbahçe en iyi kararı alacaktır.”

Haberin Devamı

SÜPER KUPA İÇİN TALEP YOK

“Süper Kupa’nın ertelenmesi için bize TFF’den gelen bir talep ve bilgi yok. Gerekçesi de önemli, talep geldiğinde değerlendiririz. Urfalı kardeşlerimiz bizi arıyor, 7 Nisan’a hazırlanıyorlar. Türk futbolunun hayrı ve faydasına olacak her türlü kararın arkasında dururuz.”

MUSLERA VE TORREİRA KALIYOR

Başkan Dursun Özbek, Lucas Torreira ve Fernando Muslera ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardıklarını söyledi. Başkan Özbek, “Muslera’yla bizzat görüştüm. Bu konuyla ilgili Erden (Timur) kardeşim de gerekli açıklamaları yaptı. Bir problem yok” dedi.