SporDursun Özbek'ten Ali Koç'a çok sert tepki! 'Hesabını tek tek soracağım'

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a çok sert tepki! 'Hesabını tek tek soracağım'

Paylaş
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a çok sert tepki! 'Hesabını tek tek soracağım'

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbinin ardından yaşamnan olaylar futbol dünyasına damga vurmuştu. İki kulüp arasında gerginlik devam ederken Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbinin yankıları devam ediyor. Galatasaray zaferinin ardından Rams Park’a gelen ve sahaya giren Ali Koç, sarı-kırmızılı yöneticilerle gerginlik yaşamış sonrasında ise Dursun Özbek'ten kendisine tepki gelmişti.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR: 100 TANE SİLAHLI ADAM MI TUTMAK GEREK?

Dursun Özbek sonrası söz alan Erden Timur şu sözleri dile getirdi:

Trafik durdurularak polisle içeri geliniyor. Korumakla yükümlü olduğunuz insanları değil de silahla gelen insanları koruyorsunuz. Bundan sonra herkesin 100 tane silahlı adam mı tutması gerekir? Çatışma mı çıkacak? Asıl güvenliği sağlama emniyetin. Aksine yer açılarak, görüntülerde var, hiçbir şey yapılmayarak, psikolojik davranış özetidir, telefonla konuşup arkasını dönerek. Kamerada var. Meydan bırakılmıştır. İlaveten, bizim arkadaşlarımız, emniyetteki görevliler tarafından tutulmuştur.

Dursun Özbekten Ali Koça çok sert tepki Hesabını tek tek soracağım

Adalet olmadığında, insanlar camialarının gücüyle kaygılandırılarak hatalar yapınca, federasyon eyyama göre karar verince bu sonuçlar böyle olur. Adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Hala Ali Koç onu söylüyor, benim konuştuğum kesitte Trabzonspor hatasını kabul etmişti. Bir camia hata yaptığını kabul edip en yüksek ceza verilmesi gerekir diyor. Biz de yapmış olsak bize de en yüksek ceza verilmesi gerekir dedim. Bir toplum hoyratlığa, tamamen dünyevi çıkar endişeleriyle müsaade ediyorsa sonucu bu noktaya gelir.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

"YÜREĞİN VARSA MEKANIN SAHİBİ ORADAYKEN YAP"

Saha boşken gelip sahte kabadayılık yapmak kolay. Şu kadar yüreğin varsa, kabadayılık sıfatını kendine yakıştırıyorsan mekanın sahibi oradayken gelip bunu yapman lazım.

Ali Koç'un neresiyle konuşulur? Nasıl konuşulur? Onun istediği tarz, Galatasaraylılara uygun değil. O yüzden buluşamayız! Seçimde belki de bunu bir kahramanlık hikayesi olarak anlatacaksın. 'Silahlı adamlarımla gittim, sahaya da çıktım' diye anlatacak, dinleyeceğiz. Şu kadarcık Türkiye'nin mutluluğunu, beraberliğini, huzurunu düşünen adam böyle bir şey yapar mı?

“KORUMA ORDUSU MU BEKLETELİM?”

Maç bittikten sonra hocamız basın toplantısına çıkacaktı, onun odasında biraz durdum. Sonra yola çıktık. Haber geldi, 'Böyle bir durum var.' diye. Dönene kadar Ali Koç gitmişti. Bir gün silahlı birileri gelir ve sahayı basar diye orada koruma ordusu mu bekletelim? Böyle mi olması lazım bundan sonra?

Haberin Devamı

“RİYAD'DAN BERİ OLAYLARI İNCELEYİN”

Bu gidiş, iyi bir gidiş değil. Son 6 ayda olan olayları bir gözden geçirin. Sahaya çıkmamalar. Riyad'dan beri olan olayları izleyin. Hep bir provokasyon, hep bir milleti birbirine düşürmek, hep bir şeyin peşinde. Bu gidiş, iyi bir gidiş değil.

“FUTBOLLA İZAH EDİLEMEZ”

Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran'a 7-8 kişi saldırdılar. Böyle bir şey delikanlılıkta var mı, spor yöneticiliğinde var mı? Olayları nereden nereye taşıyorlar nereden nereye? Kendisi federasyona gidip hakemleri tartaklayın demedi mi? İzmir grubuna şöyle böyle yapın demedi mi? AVM'lerde fotoğraf çekin demedi mi? Bu nasıl bir spor adamı! Bunu kimse futbolla izah edemez.

Bir şeye çok yazık; Ali Koç önemli bir ailenin ferdi. İyi bir eğitim almış birisi. Ailesinin gücü belli. Bu gücün arkasında, böyle bir işe tevessül etmek, böyle bir işe girişmek, insanları birbirine düşürmek, bunun hesabını kim verebilir ya! Yarın böyle bir olay vuku bulduğu zaman, durumdan vazife çıkarmak isteyenler olmayacak mı? Bu gerginliği yaratıyorsun, sadece bu seviyede mi kalır! Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler olursa bunun hesabını kim verecek. Yazıklar olsun ya yazıklar olsun.

Haberin Devamı

"TEK BAŞINA DA GELEMİYORSUN"

Gözlerinizle gördünüz olanları. Bizim bir şey söylememize gerek bile yok aslında. Fakat, camiamızı temsilen duruşumuzu ifade etmek istiyoruz. Boş sahada yanına silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı. Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir yer. Belli bir süre TFF'nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF'nin görev süresi bitince orası Galatasaray'ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi... Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun.

Haberin Devamı

Dursun Özbekten Ali Koça çok sert tepki Hesabını tek tek soracağım

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Bir mesajımda taraftarımıza ve üyelerimize! Hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz takımımızla bu hafta sonu yaşayacağımız 24. şampiyonluk. Seçim için yaptığımız toplantıların hepsini durdurduk. Oyuncu kardeşlerimizin ve hocamızın yanında olacağız. Kimse merak etmesin! İyilik kazanacak, biz şampiyon olacağız.

"ELLERİNDEN GELEN BU"

Yapabilecekleri tek şey bu. Ellerinden gelen bu. Gerek bahsettiğiniz oyuncu (Mert Hakan Yandaş), ismini söylemek istemiyorum. Isınmadan beri tek yapabilecekleri bu, kaos ve gerginlik yaratmak. Olayı futbolun dışına taşımak.

"HESABINI TEK TEK SORACAĞIM"

Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım. Ali Koç senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek. Son altı ayda yapılanları hatırlayın. Ali Koç bu yaptıklarını bana sökmez, bunu bil. Ben Galatasaray'ın başkanıyım.

"ŞIMARIKLIKLARI DEVAM EDİYOR"

Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyu gözünde cereyan etti. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları, ona çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptık. Ali Koç'un şımarıkları artarak devam ediyor, kimse de bu şahıstan hesap sormuyor.