Spor Futbol bu değil! FIFA Başkanı Infantino: En ağır cezayı verin

Futbol bu değil! FIFA Başkanı Infantino: En ağır cezayı verin

Paylaş
Futbol bu değil! FIFA Başkanı Infantino: En ağır cezayı verin

Pazar gecesi oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde, maç sonu sahaya inen taraftarlarla, Sarı-lacivertli futbolcular arasında teknik ekip ve güvenlik görevlilerinin de karıştığı 'meydan muharebesi' tüm futbolseverleri derinden üzdü. 'Utanç gecesi' Avrupa basınında geniş yer bulurken, olaylara karışan 12 kişi yakalandı. Trabzon-Fenerbahçe maçındaki saha olayları dünyada büyük yankı uyandırdı. FIFA Başkanı Infantino, “Bu kabul edilemez. Futbolcular güvende olmalı.

Türkiye’nin EURO 2024’e gitmeye hazırlandığı şu günlerde Trabzon- Fenerbahçe maçında taraftarın sahaya atlaması ve arbede yaşanması dünyanın dikkatini çekti. Sahaya dalan taraftar görünümlü holiganların çok daha vahim sonuçlara neden olması bir şans eseri gerçekleşmedi. FIFA Başkanı Gianni Infantino, “Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı. Bu şiddet kesinlikle kabul edilemez. Saha içinde ya da dışında sporumuzda ya da toplumumuzda bunların yeri yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

SORUMLULAR BULUNMALI

Infantino ayrıca, “Bunu daha önce de söyledim ve yine söyleyeceğim. Futbolda istisnasız tüm oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki pek çok insana keyif veren bu oyunu oynamak için güvende ve emniyette olmalıdır. İlgili makamları bu hususa her düzeyde riayet edilmesini sağlamaya ve Trabzon’da meydana gelen şok edici olayların faillerinin eylemlerinden sorumlu tutulmalarını sağlamaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

SPORUN RUHUNA HİÇ YAKIŞMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, derbide yaşananların ardından bir açıklama yayımladı. Bakan Bak, “Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YEREL BASINA GÖRE: PROVOKASYON VAR

Trabzon yerel basını, yaşanan olayları “Provokasyon” başlıkları ile okurlarına aktardı. Bir kısım medya da olayların nedeni olarak hakem Halil Umut Meler’i gösterdi. İşte yerel basın manşetleri: Karadeniz: Provokatörler amacına ulaştı. Taka: Şapkadan çıkan tavşan. Ekspres: Şapkadan rezillik çıktı. Sonnokta: Meler böyle istedi. Günebakış: Provokatörler.

LİGDEN ÇEKİLME GÜNDEMDE!

Fenerbahçe, resmi sitesinden yaptığı açıklamada 2 Nisan Salı günü saat 17.00’de yapılacak Olağanüstü Genel Toplantı’da takımın Süper Lig’den çekilmesine dair bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Külübün bildirisi şöyle: “Tüzüğümüzün 20. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği yönetim kurulunun tamamının talebi üzerine olağanüstü genel kurul toplantısı yapılması kararı çıkmıştır. Gündemdeki maddeler şöyle: “Açılış, Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi, 17 Mart’taki lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden futbol takımımızın ligden çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi.”

KÜME DÜŞERİZ DEVAM EDERİM

Başkan Koç, gerekirse yollarına bir alt ligde devam edeceklerini söyledi. “Anlaşılan Fenerbahçe’ye bu ligde yer yok” ifadesini kullanan Koç, “Geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu şantaj, tehdit değil. Fenerbahçeliler tahrik etti demeye getiriyorlar. İnsan utanır. Ligden çekilme kararını alırsak başkanlığı bırakmam. Bir alt ligde yeniden Süper Lig’e çıkarmak için takımın başında olurum” dedi.

Haberin Devamı

KBV BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BIRAKTIM

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olayların ardından ilk kez konuştu. Koç, “Türk futbolu adına utanç dolu bir gece yaşadık. Ertuğrul başkana oğlumu teslim ettim. Çok güzel ağırlamışlar. Hakem uyguladıklarında geç kaldı ve tribünler cesaretlendi. İşi az bilen biri olayların nereye gittiğini görürdü. Maç da iptal edilmeliydi. Ya biz 3-2 yenilseydik veya 2-2 berabere kalsaydık ne olacaktı? Zorbalıkla bir şampiyonluğumuzu daha mı alacaktınız? Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettim” dedi.