Spor Enes Efendioğlu CDEJ Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

Enes Efendioğlu CDEJ Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

Paylaş
Enes Efendioğlu CDEJ Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Enes Efendioğlu, Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin (CDEJ) Fransa’da yapılan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Enes Efendioğlu’nun seçilmesiyle Türkiye, ilk kez CDEJ içerisinde Yönetim Kurulu Üyeliği seviyesinde temsil edilmiş olacak.  

Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin (CDEJ) Genel Kurulu 23- 25 Ekim 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Strasburg Kentinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Genel Kurulda, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Gençlikten Sorumlu Bakanlıklarının katılımı ile oluşan Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin 6 kişilik yönetim kurulu üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Türkiye, ilk kez bu yıl yönetim kurulu üyeliği için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Enes Efendioğlu’nu aday gösterdi.

48 üye ülkenin oylaması sonucunda Enes Efendioğlu, Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

TÜRKİYE İLK KEZ CDEJ YÖNETİMİNDE TEMSİL EDİLECEK

Efendioğlu’nun seçilmesiyle Türkiye, ilk kez CDEJ içerisinde Yönetim Kurulu üyeliği seviyesinde temsil edilmiş olacak. Efendioğlu daha önce de CDEJ’in bir alt komitesi olan Avrupa Programlama Komitesi üyeliğine seçilmişti.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Gençlikten sorumlu bakanlıklarının katılımı ile oluşan komite, 6 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor.

CDEJ Avrupa Konseyi üyesi ülkeler düzeyinde gençlik politikalarının belirlenmesi, tavsiye kararlarının alınması, gençlik projelerine ayrılan bütçenin ve bütçe dağılımının belirlenmesi ile Avrupa Konseyi ve Avrupa Gençlik Kuruluşu düzeyinde her yıl verilen fon ve hibe desteklerinin faydalanıcılarının seçilmesini sağlıyor. 2 yıllık dönem için seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ülkelerini temsilen komitede yer alıyor.