Spor Fener yazılır rekor okunur

Fener yazılır rekor okunur

Paylaş
Fener yazılır rekor okunur

Adana Demirspor karşısında göz kamaştıran futbolla 4 gollü bir galibiyet alan Fenerbahçe, müthiş bir rekora imza attı. Bu sezon tüm kulvarlarda rakip ağları 128 kez havalandıran sarılacivertliler, Türk futbol tarihinde bir sezonda en fazla gol atan takım oldu.

Süper Lig’de ezeli rakibi Galatasaray ile kıran kırana şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini 4-2’lik skorla geçerken oynadığı futbolla taraftarını mest etmişti. Maçın başlama düdüğüyle birlikte sarı-lacivertli futbolcuların hırsı dikkat çekmiş, kimse oyundan bile çıkmak istememişti. 4 golle alınan galibiyet, skorer kimliği ile ön plana çıkan Fenerbahçe adına bir rekoru da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Bu sezon tüm kulvarlarda rakip ağları 128 kez havalandıran Kanarya, Türk futbol tarihinde bir sezonda en fazla gol atan takım unvanının sahibi oldu. Fenerbahçe, bu rakama sadece 48 maçta ulaşırken maç başına 2.66’lık ortalama tutturdu. Önceki rekor 56’şar maçta 126’şar gol atan 1999- 2000 sezonu Galatasaray’ı ile 2022- 2023 Fenerbahçe’sinin elindeydi.

YENİDEN ZİRVEDE

Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, ilerleyen yaşına rağmen hırsıyla parmak ısırtıyor. Boşnak forvet, Adana Demirspor karşısında kalitesine yakışır bir gol atarak ligdeki gol sayısını 19’a yükseltti. Dzeko böylece Icardi’yi yeniden geride bırakıp krallık yarışında tekrar zirveye kuruldu.

ÇOK MUTLU OLDUM

Sarı-lacivertlilerin Adana Demir kalesine yolladığı ikinci gol öncesi top toplayıcı çocuğun adeta asist yapması gündem olmuştu. U14 Takımı oyuncusu Mustafa Okkalı, o anı şöyle anlattı: “Top taca çıktığında İrfan Abi bana koşuyordu zaten, Dzeko da koşusunu yapıyordu. Ben taca çıkar çıkmaz İrfan Abiye topu attım. İrfan Abi tacı kullandı. Dzeko da çok güzel bir gol attı. Çok mutlu oldum, çok sevindim.”

Haberin Devamı

6 KİŞİ KALACAKLAR!

Fenerbahçe’nin, Süper Kupa finalinin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması talebi TFF tarafından reddedilmişti. Sarılacivertliler, yönetimin aldığı kararla pazar günü Şanlıurfa’da oynanacak finale U19 takımıyla çıkacak. Önceki gün kararı kamuoyuna duyuran başkan vekili Erol Bilecik’in “Taraftarımızın kendini kötü hissedeceği bir nokta olmayacak. Süper Kupa maçı 90 dakika sürmeyecek” cümleleri akıllarda soru işareti bırakmıştı.

3-0 HÜKMEN BİTER

Konuyla ilgili son bir teori ortaya atıldı. İddiaya göre Fenerbahçe finale, Futbol Müsabaka Talimatı’nın izin verdiği en düşük rakam olan 9 kişiyle çıkacak. Kurala göre, bir takımın sahadaki oyuncu sayısı 7’nin altına düşerse hakem maçı tatil ediyor. Sarı-lacivertli 3 oyuncu, sakatlıklarını öne sürüp oyuna devam etmeyecek. Böyle bir durumda o takıma herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Fenerbahçe, bu tarz bir yöntem tercih ederse Galatasaray, mücadeleden 3-0 hükmen galip ayrılacak.

Haberin Devamı

HOCALARI ŞENTÜRK LİGDE LİDERLER

Fenerbahçe U19 takımının teknik direktörlüğünü Semih Şentürk yapıyor. Sarı-lacivertlilerin ‘Genç Semih’ lakabıyla tanınan eski yıldızı, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra 2020’den beri Futbol Akademisi’nde görev alıyor. Genç Kanarya, ligde en yakın rakibi Trabzonspor’un 4 puan önünde lider bulunuyor.