Spor Fenerbahçe Genel Kurul'u karıştı! Ali Koç'a istifa tepkisi, konuşması yarıda kaldı

Fenerbahçe Genel Kurul'u karıştı! Ali Koç'a istifa tepkisi, konuşması yarıda kaldı

Paylaş
Fenerbahçe Genel Kurul'u karıştı! Ali Koç'a istifa tepkisi, konuşması yarıda kaldı

Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda ortam gerildi. Kongrede Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri arasında kavga çıktı. Olayların sakinleşmesinin ardından Ali Koç konuşmasına devam ediyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

KONGREDE GERGİN ANLAR

Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri arasında kavga çıktı. Başkan Ali Koç yaşanan olaylar esnasında 'böyle devam edemem' ifadelerini kullandı ve konuşmasına ara verdi.

Olayların sakinleşmesinin ardından Ali Koç konuşmasına devam ediyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasını yapmak için kürsüye gelirken büyük alkış topladı.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

'FUTBOLDA BAŞARI YOKSA NE ÖNEMİ VAR?'

"Hepimizin canı sıkkın, hepimizin söyleyeceği şeyler var. Ben şahsen maddi konuların konuşulmasından rahatsızım. Tablo böyleyse maddi konuların ne önemi var? Gökten para yağsa, Samandıra'dan altın çıksa, futbolda başarı yoksa ne önemi var? Ben de sizin tarafınızda olsam, bu karşılaştığımız tablo hakkında benzer düşüncelerde olurdum."

Haberin Devamı

"Şampiyon olamasak da en tepe için mücadele ettiğimizi herkes bilsin."

'EN ÜZÜLDÜĞÜM OLAY'

"Bir arkadaşımız çıktı, parmak sallama olayını söyledi. En üzüldüğüm olay bugün. 10 saniyelik video, öncesini ve sonrasını bilmeden yaptığınız yorumlar beni üzmüştür. İşler ne kadar gergin olursa olsun, aleyhte tezahürat olacak diye son futbolcumuz sahayı terk edene kadar içeri kaçmayan, taraftardan uzak olmayan, sokakta da taraftarla olan bir insanım. 2-3 tane olumsuz örneğiniz varsa, 100'lerce 1000'lerce olumlu örnek veririm. Sosyal medya pompalamasıyla, bir sürü konuda bu yorumların yapılmasına sebep verilmektedir."

"Dişinizi bize gösteriyorsunuz diye bana kızıyorsunuz. Peki siz dişinizi kime gösteriyorsunuz? Eski başkanlar, yöneticiler, eski futbolcular... Siz dişinizi kime gösteriyorsunuz? Fenerbahçe'nin en büyük düşmanı maalesef yine kendi içimizde."

28 ŞAMPİYONLUK BAŞVURUSU

"28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri üstünde çalışıyoruz. 6 Mart 2021'de başvurular yapılmış. 6 mektup, 7 dilekçe... Aradan 2 sene 3 ay geçmiş. Biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu işin olumlu ve olumsuz bir şekilde çözüme gitmemesine olan tepkimizdir."

'FENERBAHÇE'NİN HAKLARINI BERABER KORUMALIYIZ'

Haberin Devamı

"Neden futbolun paydaşlarının yıllarca konuştuğu hakem hataları, neden hiç Fenerbahçe lehine olmuyor? Neden hep Fenerbahçe aleyhine oluyor? Bunları bir düşünün! Aziz Yıldırım, Ali Koç, gelecek diğer başkanlar... Bunları bugünkü yönetimle alakalı görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını hep beraber korumalıyız."

'NEDEN BİR ADAY ÇIKMIYOR?'

"Aday çıkmayacağı olan bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar. Değişim isteyen arkadaşların sorması gereken soru şu; neden bir aday çıkmıyor? Bir aday çıkarın. Özellikle Fenerbahçe kötü gittiğinde, mangalda kül bırakmayıp lokantalarda eğlenceler veren insanlar, size söylüyorum. Çıkarın bir aday. Haksız olduğumuz noktalar da olsa, başarısız olduğumuz noktalar da olsa, iyi niyetimizle elimizden geleni yaparken çıkın aday olun, biz de geri çekilelim. Biz bu kadar fedakarlık yaparken başarısız olmak ne kadar acı biliyor musunuz?"

Haberin Devamı

'TESADÜF DEĞİL'

"Bize yakışmayan durum için hepinizden özür dilerim. Fenerbahçe bir ve bütün olursa başarıya ulaşabilir. O blokta eski kulüp çalışanının da olması tesadüf değil!"

'EN BÜYÜK YATIRIMI DÜNYACA ÜNLÜ HOCAYA YAPTIK'

"En büyük yatırımı dünyaca ünlü hocaya yaptık. 2019'da Portekiz'de bir kulüp başkanından hoca tavsiyesinde bulunmasını istedim. 'Acil başarı istiyorum' dedim. Acil başarı için Jorge Jesus ismini verdi, o zaman mümkün olmadı. Seneler sonra kısmetmiş geldi. Kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. 'Ders alınmış, öğrenilmiş' denildi. Sahadaki futbolumuz alkışlandı. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitmesi için mesajlar atıyor. 39 senede 20 şampiyonluk, Güney Amerika Şampiyonlar Ligi kazanmış. Suudi Arabistan, Portekiz, Brezilya'da başarılı olmuş adam, herkes tarafından kabul gördü."

"Rakiplerimizden 17 maç daha fazla oynadık. UEFA sıralamasında üst sıralara yükseldik. Sevilla'yı salladık ama yıkamadık. Gruptan lider çıktık. Ligde son 10 yılın en iyi puan ortalamasını tutturduk."

Haberin Devamı

'HALA FENERBAHÇE'NİN GOLCÜSÜ YOK DİYORSUNUZ'

"İstatistiksel olarak hiç de fena sayılmayacak bir sezon yaşadık. Türkiye Kupası'nı kazandık. Vedat'ı 20'ye yakın paraya sattık. Valencia ile Batshuayi 62 gole katkı sağladı. Hala Fenerbahçe'nin golcüsü yok diyorsunuz."

'SANKİ AYIP ETTİK'

"Türkiye Kupası'nı kazanmakla sanki ayıp ettik. Vizyonumuz tabii ki o değil ancak başkaları küçümseyecek diye almasa mıydık? 10 senedir kupayı alamamışız."

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI

"Arda Güler'in ne olacağı belli değil ama bizi yerden yere vuruyorlar. Enner Valencia'dan Allah razı olsun. Ancak yeri geldi, onu da yerden yere vurduk. Her türlü kötülük, şanssızlık ve uğursuzluk başımıza geldi."

YENİ TEKNİK DİREKTÖR

"Yeni teknik direktör için birçok kişiye sorduk. Bir kısmı 'Türk olsun' diyor, bir kısmı 'Türkiye'yi bilen yabancı olsun' diyor. Piyasada müsait olan geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Tüm bu görüşlerin ardından, Türkiye'yi bilmeyen, Türkiye'de çalışmayan hoca ile çalışmanın risk olduğuna karar verdik. Gelecek sezon camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmanın bizim için en uygun olacağını düşünüyoruz."