Spor Fenerbahçe kan ter içinde

Fenerbahçe kan ter içinde

Paylaş
Fenerbahçe kan ter içinde

Sarı-lacivertliler, Trabzon deplasmanında 2 farklı öne geçti, ardından maça eşitlik geldi. Batshuayi ile 3 puana uzanan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Tribünden atılan bozuk para Livakovic’in çenesini yardı. Maç bitimi sahaya giren taraftarlar, futbolculara saldırdı, ortalık savaş alanına döndü.

Fenerbahçe, Trabzon deplasmanından zaferle dönüp şampiyonluk yarışında fire vermedi. Sarı-lacivertliler, bu sezon tek yenilgisini yaşadığı rakibinden rövanşı büyük çekişmeye sahne olan maçla aldı. Başlama düdüğüyle birlikte oyunda hakimiyetini hissettiren Fenerbahçe, golü 13. dakikada buldu. Fred, piero ölçümüne göre 27 metreden şık bir vuruşla Uğurcan’ı avladı: 0-1.

Haberin Devamı

20’de Szymanski’nin frikiği Uğurcan’dan döndü, Tadic kafayla tamamlamak istedi ancak top, üstten az farkla auta gitti. Devre biterken Kanarya, farkı 2’ye çıkardı. Tadic’in pasında ceza alanına giren Fred, bir kez daha ağları sarstı: 0-2. 59’da hızlı gelişen atakta Visca’nın şutunu son anda araya giren Oosterwolde uzaklaştırdı.

BARDHİ FRİKİKTEN ATTI

63’te Bardhi, sol çaprazdan kullandığı frikikte ağları sarstı: 1-2. 74’te karşı karşıya pozisyonda Livakovic, Pepe’ye geçit vermedi. Djiku’nun Denswil’e yaptığı hareket sonrasında Trabzonspor penaltı kazandı. 78’de penaltıyı kullanan Trezeguet, skoru eşitledi: 2-2. 86’da İrfan Can’ın ortasında Serdar Dursun, müsait durumda dışarı vurdu. 87’de Tadic’in ortasında ceza alanı içinde yaşanan karambolde son dokunan Batshuayi oldu: 2-3. Tribünden atılan bozuk para ile Livakovic’in çenesi yarıldı. Bitiş düdüğüyle taraftar sahaya girip futbolculara saldırdı, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, aldıkları galibiyete rağmen yaşanan saha olaylarına isyan etti. Maç bitimi bordomavili taraftarların sahaya girerek futbolculara saldırmasına sert tepki gösterdi. Kartal, “Futbol konuşmak isterdim ama yaşananlardan sonra konuşacak bir şey bulamıyorum. Ben, böyle bir şey hayatımda görmedim. Futbolcularım canlarını zor kurtardı. Bizim işimiz futbol oynamak ama burada yaşananlar hiç yakışık almadı. Bir an önce bu travmayı atlatıp önümüze bakmalıyız. Milli ara bizim için ilaç olacak. Bu sürede psikolojimizi düzeltmeliyiz. Kimseye bir şey olmaması en büyük tesellimiz. Umarım bunlar bir daha yaşanmaz. Futbolcularımı aldıkları haklı galibiyet nedeniyle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

OSAYİ CEZALI

Fenerbahçe’de dün kadroda yer alan 8 futbolcu, Trabzonspor karşısına ceza sınırında çıkmıştı. Bu isimlerden Osayi, gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. 26 yaşındaki İngiliz futbolcu, Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.

BATSHUAYİ İPTEN ALDI

Trabzonspor karşısında Fenerbahçe’ye kritik üç puanı getiren isim Batshuayi oldu. 83. dakikada Szymanski’nin yerine oyuna dahil olan Belçikalı forvet, 87. dakikada arka direkte kendini unutturup fileleri sarstı. Ligde oynadığı son üç maçı boş geçmeyen Batsman, gol sayısını 9’a yükseltti.

Haberin Devamı