Spor Fenerbahçe mucizesi

Fenerbahçe mucizesi

Paylaş
Fenerbahçe mucizesi

Euroleague play-off serisinde Fenerbahçe, normal süresi 70-70 biten maçın uzatmasında Monaco'yu 80-79 yenerek Berlin'de 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 'Final Four'a kalmayı başardı. Temsilcimiz, Euroleague tarihinde 2-2'ye gelen play-off serilerinde deplasmanda rakibini yenerek durumu 3-2'ye getiren ilk takım oldu. Fener'in, 5 yıl aradan sonra katılacağı 'Final Four'daki rakibi Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos.

EuroLeague şampiyonu apoletini takan ilk Türk takımı olan Fenerbahçe Beko, yeniden ait olduğu yerde. Nefes kesen maçta Monaco’yu deplasmanda deviren sarı-lacivertliler, seriyi 3-2 kazanıp 2019’dan sonra ilk kez Dörtlü Final vizesi aldı. Normal süresi 70-70 biten maçın uzatmasında Kanarya, son bölümde 3 sayı geriye düştü. Ancak maç içinde 7 üçlük kaçıran Calathes, sorumluluk alıp üst üste iki üçlük isabeti ve kritik top çalması ile zaferi getirdi. Fenerbahçe, EuroLeague’in normal formatında 5. maçı deplasmanda kazanarak Dörtlü Final bileti alan ilk takım olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

ATAMAN RAKİP OLDU

2015-2019 arasında Obradovic ile üst üste 5 kez Dörtlü Final gören sarılacivertliler, bu kez Sarunas Jasikevicius yönetiminde adını son 4 takım arasına yazdırdı. Temsilcimiz, 6. kez boy göstereceği Dörtlü Final’de Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos ile karşılaşacak. Diğer eşleşmede ise Real Madrid ile Olympiakos oynayacak. Dörtlü Final, 24-26 Mayıs’ta Berlin’deki Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek.

BERLİN’E HAZIRLANIN

Fenerbahçe Başantrenörü Jasikevicius, taraftara çağrıda bulundu. Litvanyalı hoca, “İnanılmaz hissediyorum. Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum, Berlin’e hazırlanın” dedi. Jasikevicius bu cümleleri kurarken oyuncular ellerindeki su şişeleri ile hocalarını sırılsıklam etti.

Haberin Devamı

-+