Spor Fenerbahçe taraftarı Erden Timur'a teşekkür etmeli!

Fenerbahçe taraftarı Erden Timur'a teşekkür etmeli!

Paylaş
Fenerbahçe taraftarı Erden Timur'a teşekkür etmeli!

İki aydır süren Süper Lig hasreti bugün sona ererken yapılan transfer hamleleri itibariyla son yılların en keyifli sezonlarından biri futbolseverleri bekliyor. Galatasaray'ın bir önceki sezon ortaya koyduğu vizyonun Fenerbahçe ve kısmen de olsa Beşiktaş'a sirayet etmesiyle birlikte özellikle üç büyükler çok daha iddialı kadrolarla Süper Lig'e bugün merhaba diyecek.

Mete Utku

Haberin Devamı

Dursun Özbek yönetiminin görevi Burak Elmas'tan devralmasıyla beraber kendilerine farklı bir yol çizen Galatasaray, geçtiğimiz sezon Icardi, Torreira, Mertens ve devre arasında kadrosuna kattığı Zaniolo ile kaliteyi çok yukarı çekmişlerdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise daha mütevazı kadrolarla sürdürdükleri sezonun sonunda şampiyonluk sevincini yaşamayı başaramamıştı.

DURSUN ÖZBEK VE ERDEN TİMUR ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE KOYDU

Gelen Süper Lig Şampiyonluğu'nun ardından gözünü Avrupa arenasına diken sarı kırmızılılar mevcut kadrosunu büyük ölçüde koruyup daha da güçlenmek adına hamlelerini yaparak Zaha, Angelino ve son olarak de Tete gibi önemli bir yeteneği transfer etti. Paredes ve bir on numara eklemesiyle birlikte dört dörtlük kadroya erişmek isteyen Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'de ise Ali Koç yönetimi, geride kalan beş sezondaki transfer politikasını bir kenara bırakıp kaliteli ve dünyaca ünlü futbolculara gitmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

SON YILLARIN EN İDDİALI KADROSU KURULUYOR

Ali Koç'un başkanlık süresi boyunca Fenerbahçe, her sezona çok fazla sayıda transfer yapmış olsa da transfer başarısı olarak nitelendirilecek futbolcu sayısı genele oranla çok düşük kalmıştı. Hemen hemen her sezon yüksek bonservislerle oyuncuları Avrupa takımlarına satsa da yerlerini doldurmayı başaramayan sarı lacivertliler, düşük ücretlerle transfer yapıp derin bir kadro kurma formülünü bu sezon bir kenara bırakarak oldukça iddialı bir kadro kuruyor.

Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Rodrigo Becao gibi önemli isimleri renklerine bağlayan Fenerbahçe'nin transfer çalışmaları tam gaz devam ediyor. Gelen haberlere göre orta sahaya Fred ve Ndombele'yi transfer etmek isteyen Fenerbahçe, kaleye Livakovic, sağ kanada ise milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna katarak transfer dönemini kendi adına noktalayacak gibi gözüküyor.

FENERBAHÇE, MAKASIN AÇILMASINA İZİN VERMEDİ

Konuşulan isimlerin transferinin bitmesi halinde Fenerbahçe, Süper Lig'in yakın tarihindeki en iddialı kadrolarından birine sahip olacak. Galatasaray'ın yıldızlarla dolu kadrosuna cevap niteleğinde bir takım kurmak isteyen sarı-lacivertliler, bu hamlelerle rakibinin makası açmasına da izin vermemiş olacak.

Haberin Devamı

Söz konusu isimlerin transferinin tamamlanması halinde Livakovic, Ferdi, Peres, Becao, Mert Müldür, Fred, Ndombele, Szymański, Tadic, Cengiz, Dzeko gibi harika bir ilk 11 oluşturabilecek.

GALATASARAY VE ERDEN TİMUR'UN FENERBAHÇE'YE ETKİSİ

Peki Ali Koç yönetimi bunu daha önce yapamaz mıydı? Harcanan milyon eurolar düşünüldüğünde bu soruya rahatlıkla 'evet' cevabı verilebilir. Elbette kulüplerin mevcut ekonomik güçleri düşüldüğünde ilk 11'in tamamen büyük kariyerli ve bir o kadar maliyetli oyuncularla kurulması kolay iş değil ama kulübü mali anlamda rahatlatacak transfer hamleleri her ne kadar elzem olsa da futbol, ancak kaliteli oyuncularla oynandığında güzelleşen bir oyun. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin geride kalan yıllarda da takım kalitesini belli bir seviyeye yükseltecek oyuncularla harmanlanan bir kadroya sahip olması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Ne var ki Ali Koç yönetimin kendi tabiriyle 'yoğurt yiyişini' değiştirmesine Galatasaray ve Erden Timur'un açtığı vizyon sebep oldu.

Tüm bunlar düşünüldüğünde sahada daha iyi futbolcuları olan bir takım izlemek isteyen Fenerbahçeli taraftarlar, Erden Timur'a bir teşekkür borçlu. Şayet Galatasaray, son iki sezonda böyle devrim niteliğinde bir transfer politikası benimsemeseydi, kadrolarında yine Rossi'ler Gustavo Henrique'ler ve Frey'ler görmeye devam edeceklerdi.