Spor Fenerbahçe'de Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Acun Ilıcalı kararı

Fenerbahçe'de Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Acun Ilıcalı kararı

Paylaş
Fenerbahçe'de Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Acun Ilıcalı kararı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 30-31 Mayıs'ta düzenlenecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, mayıs ayının sonunda yapılacak olan kongre ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Ali Koç'un, kongre ve adaylık sürecinin yanı sıra, Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara da değinmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ'UN YÖNETİM KURULU LİSTESİ BELLİ OLDU

Ali Koç'un genel kurulda 21 kişilik yönetim listesi belli oldu. Acun Ilıcalı da Ali Koç'un listesinde yer aldı.

'NİYE ADAY OLDUĞUMU PAYLAŞACAĞIM'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım ile yarışacağı seçim öncesi konuşmasına şu sözlerle başladı:

Bugün "Altı yıl boşa geçmiş" diyenler üzerine altı yılda olanları sizlerle paylaşacağım. Niye karar değiştirip aday olduğumu paylaşacağım. Görev süremiz boyunca çalışma arkadaşlarımla birlikte Fenerbahçe'nin geleceği açısından kritik öneme sahip, stratejik konularda ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Yaptığımız değerlendirmelerde başarı ve hatalarımızla yüzleştik.

Çok isteyip, emek verip, gecemizi gündüzümüze katıp yapamadıklarımız, hepsi önümüzde. Futbol yapılanmamızda özellikle ilk dönemimizde doğru yapmadığımız konular olmuştur. Transfer tercihleri ve kadro mühendisliğinde, hoca tercihlerinde bizi sorgulayabilirsiniz. Başarılarımızla da hatalarımızla da tamamıyla yüzleştik. Hedeflerimizin henüz amaçladığımız düzeye gelmediğinin farkındayız. Tüm süreci analiz ettik, karşıdan bir gözle kendimizi kritik ettik.

Haberin Devamı

Geçmişten, süreçlerden çok şey öğrendik. Hiç olmadığı kadar tecrübe kazandık. Neler yapılması gerektiğini çok çok daha iyi görüyoruz. Fenerbahçe'ye bilerek isteyerek yanlışımız olmadı, olamaz da... En çok uğraştığımız, çaba sarf ettiğimiz, başarılı olduğumuz yer Fenerbahçe'nin mali yapısıdır.

'BATMAYA YAKIN GÖSTERİLİYORDUK!'

2018'de UEFA'nın yayınladığı raporda da bu durumu görüyoruz. Bu rapora göre, bütün Avrupa'daki kulüpleri kapsıyor. Bu rapora göre, Avrupa'da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyor. Net borcun, geliri oranında Avrupa'nın en kötü ikinci kulübüydük. Avrupa'da ne kadar kulüp var? Birincil liglerinde aşağı yukarı 700 kulüp var. En kötü ikinci kulüptük net borcun gelire oranında.

Toplam yükümlülüklerimiz 612 Milyon euroyu bulmuştu. Bugün ise 29 Şubat rakamlarına göre, toplam yükümlülüklerimiz 307 Milyon euroya indi.

'TEK KURUŞ ALACAĞIM YOKTUR'

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den tek kuruş alacağım yoktur. Bunu daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım.

'AVRUPA'NIN DİKKATİNİ ÇEKTİK'

Üzülerek anlatıyorum, anlatmak zorundayım. Bunu gelecek günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Kulübümüze çeşitli gelir kaynaklarını sağlarken, transferi harcamadan çıkarıp yatırım kültürü olarak değiştirdik. Transfer zararları kapatıldı. Transferden gelir elde edildi. 5 büyük lige satışlarla Avrupa'nın dikkatini çektik. Bizden gidenler de bizi en iyi şekilde temsil ederler.

500 BİN FORMA SATIŞI

Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Fenerium uçuyor. Bu çok büyük bir başarı. 2018'de 25 milyon dolar ciro, 5 milyon dolar kardı. Bugün 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar elde etmiştir. Satış adetlerinde rekor kırıyoruz. Tarihimizde ilk defa 500 bin üzerinde forma satışı yaptık. Bu ivmeyle, rekorları kıra kıra ilerleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Finansal olarak batma noktasından aldığımız kulübü sürdürülebilir hale getirmek için canla başla çalıştık.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'NİN CAS'TA TEK BİR DAVASI YOK'

Biz bu sene 1.5 milyar TL faiz ödedik. Bankalar Birliği anlaşmasından dolayı tüm yarattığımız gelir %50 azalmasına rağmen gemiyi yürüttük. '6 yıl boşa geçti' söylentilerine ithafen bunları size söylemek istedim. CAS'ta en çok davası olan Suudi Arabistan'dı ama artık değil. CAS'ta en çok davası olan ülke Türkiye. Fenerbahçe'nin çok şükür CAS'ta tek bir davası yok.

'ŞAMPİYONLUĞA UZANMA ŞANSIMIZ VARDI'

Futbolda arzuladığımız, hak ettiğimiz başarıları yakalayamadık. Tüm anlattıklarımı bu perdelemektedir. İlk dönemimizde muhtelif sebeplerden hatalarımız, yanlış tercihlerimiz oldu. Bunlara rağmen sistem tarafından giyotinden geçirilmeseydik, şampiyonluğa uzanma şansımız vardı. Hep engellendik.

Bu sezon Türk futbol tarihinde görülmemiş puan seviyesine ulaşmış, derbilerde üstünlük sağlamış, deplasmanda namağlup, tüm adaletsizliklere rağmen şampiyonluk şansını son maça taşımış bir kadro kurduk. Tarihi bir sezon olmuştur. İnşallah sonu şampiyonlukla biter.

Haberin Devamı