Spor Fenerbahçe'de İsmail Kartal, derbiye hazır

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, derbiye hazır

Paylaş
Fenerbahçe'de İsmail Kartal, derbiye hazır

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ev sahibi avantajıyla derbiye baskılı başlayacak, ancak kontrollü oyunu elden bırakmayacak. Rakibin yıldızlarına özel önlem alacak sarı-lacivertliler, kazandığı toplarla hızlı hücum arayacak.

Kayserispor galibiyetiyle Trendyol Süper Lig’de liderliğini koruyan Fenerbahçe bugün ezeli rakibi Galatasaray’ı Kadıköy’de ağırlayacak. Zorlu mücadele için Teknik Direktör İsmail Kartal’ın planını hazırladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İç saha avantajıyla ilk dakikalarda rakibini baskı altına almayı düşünen sarı-lacivertliler her şeye rağmen kontrollü oyunu elden bırakmayacak, çok fazla risk alınmayacak. Rakibin yıldız isimlerine özel önlem almayı düşünen tecrübeli çalıştırıcı son idmanlarda ise öğrencilerini önde baskıda kapılacak toplarla yakalanacak hızlı hücumlara çalıştırdı.

Ayrıca oyuncularıyla toplantı da yapan İsmail Kartal’ın, “Eksiklerimiz var ama derbide bunları konuşmamıza gerek yok. Derbinin önemini hepiniz fazlasıyla biliyorsunuz. Sahamızda kazanıp taraftarımızı mutlu bir şekilde stattan uğurlayalım. Ligde galip gelirsek hem Süper Kupa maçı için moral depolarız, hem de 2023’ü ligde üç puanla kapatırız. Hepinizin hazır olduğunu ve şans bulması halinde görevini eksiksiz yerine getireceğini biliyorum. Benim size olan inancım tam” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Önemli maçlarda İsmail Kartal’a takımın motivasyon kazanması için yardımcı olan kaptanlar Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in de her fırsatta arkadaşlarıyla konuştuğu, onlara büyük maçların önemini anlattığı bildirildi.

 

ÖZEL PRİM YOK

Fenerbahçe Yönetimi, ezeli rakibi Galatasaray gibi derbinin kazanılması halinde özel prim dağıtmayacak. Sarı-lacivertli idarecilerin bu konuda küçük bir toplantı yaptığı ve sezon başında belirlenen prim sistemine göre hareket edeceği öğrenildi. Futbolcular sahadan zaferle ayrılması halinde daha önce açıklanan ücreti alacaklar.

DZEKO SEVİNCİ

Sarı-lacivertli takımda derbi öncesi önemli eksikler bulunuyor. Fenerbahçe’de ilk 11’in değişilmez isimlerinin başında gelen Fred, Kayserispor maçının sonlarında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemeyecek.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın Brezilyalı futbolcunun yerine Crespo’ya şans vereceği öğrenildi. Fenerbahçe’de ayrıca Becao ve Zajc sakatlıkları, Mert Hakan Yandaş da kart cezası nedeniyle derbide olmayacak. Fred’in olmaması nedeniyle sıkıntıya giren İsmail Kartal’a güzel haber ise Edin Dzeko’dan geldi. Hafta başında ağrıları nedeniyle MR’ı çekilen, buna rağmen son idmanlarda yer alan yıldız golcünün derbide yerini alabileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de 15 maçta 12 gol, 2 asistle oynayan Dzeko UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 3 kez ağları havalandırdı.

FRED'E 3 MAÇ CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kayserispor maçında kırmızı kart gören Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Fred’e “müsabaka hakemine yönelik hakareti” nedeniyle 3 maç ceza verdi. Kurul ayrıca Brezilyalı futbolcuya 39 bin lira para cezası kesti. 

Aynı karşılaşmada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş’a ise 2 maç men cezası ve 78 bin TL para cezası verildi. İki oyuncu da 4 maç ve üzerinde ceza almamalarından dolayı Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında forma giyebilecekler.

 Senad Ok / Milliyet