Spor Fener'in kader haftası

Fener'in kader haftası

Paylaş
Fener'in kader haftası

Hem Avrupa'da hem ligde şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, kritik bir süreçten geçecek. Teknik direktör İsmail Kartal, yarın Union Saint Gilloise’yı eleyip pazar günü de deplasmanda Trabzon’u yenerek iki kulvarda da yola emin adımlarla devam etmek istiyor.

Pendikspor engelini aşıp şampiyonluk yarışında hata yapmayan Fenerbahçe, sezonun en kritik haftalarından birini yaşayacak. Yarın Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Union Saint Gilloise’yı ağırlayacak sarılacivertliler, pazar günü ise ligde Trabzonspor’a konuk olacak. Hem Avrupa’da hem de ligde şampiyonluk istediğini dile getiren teknik patron İsmail Kartal, kader haftası olarak gördüğü sürece büyük önem veriyor.

Haberin Devamı

Tecrübeli hoca; futbolcularıyla yaptığı toplantıda, “Union Saint Gilloise karşısında ilk maçta aldığımız skora güvenmeyin. Play-Off turunda E.Frankfurt’u deplasmanda yenerek elediler. Turu geçip Trabzon deplasmanına moralli çıkalım. Orada alacağımız bir galibiyet bize hem öz güven kazandıracak hem de Galatasaray’ın üzerine stres yükleyecek” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE TIRMANIŞTA

Konferans Ligi’nde ilk maçların sona ermesinin ardından veri analiz şirketi Opta, kupadaki şampiyonluk ihtimalleri için hazırladığı tabloda güncelleme yaptı. Kupanın favorisi olarak gösterilen Aston Villa’nın, finale kalma ihtimali yüzde 30’dan 26.4’e geriledi. Lille’in ise oranı 12.6’dan 21’e yükseldi. Fenerbahçe’nin finale kalma ihtimali ise yüzde 30.4 olarak güncellendi.

Haberin Devamı

DÜDÜK DABANOVİC’TE

Sarı-lacivertlilerin yarın Union Saint Gilloise ile oynayacağı maçı yönetecek hakem belli oldu. Mücadelede Nikola Dabanovic düdük çalacak. Fenerbahçe, Karadağlı hakemin yönettiği ve 11 Ağustos 2022’de oynanan Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında, İstanbul’da 3-0 yendiği Slovacko ile 1-1 berabere kalıp tur atlamıştı.