SporFırtına Avrupa'da

Fırtına Avrupa'da

Paylaş
Fırtına Avrupa'da

Trabzonspor, Başakşehir’i deplasmanda Onuachu’nun golüyle mağlup etti. Lig üçüncülüğünü sezonun bitimine 1 hafta kala garantileyen bordo-mavililer, Avrupa Ligi biletini alıp Beşiktaş ile oynanacak kupa finali öncesi büyük moral buldu.

Trabzonspor, Başakşehir deplasmanında kazandı ve lig üçüncülüğünü garantiledi. Bordo-mavililer, bu galibiyetle perşembe günü Beşiktaş ile oynayacağı Türkiye Kupası finali öncesi Avrupa Ligi’ne direkt katılma hakkını elde etti. Karşılaşma iki takımın sakin futboluyla başladı. 10. dakikada Başakşehir gole yaklaştı. Berkay’ın vuruşunda Denswil, topu çizgiden çıkardı. 30. dakikadan sonra oyuna hız veren Fırtına, aradığı golü 45+2’de buldu. Meunier’in asistinde Onuachu, kafayla topu ağlara gönderdi. İlk devre Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğüyle bitti. 74. dakikada Figueiredo’nun vuruşu önce Uğurcan’a ardından direğe çarpıp dışarı gitti. Skor üstünlüğünü koruyan bordo-mavillier, Başakşehir’in 5 maçlık galibiyet serisine son verdi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, deplasmandaki galibiyet serisini 3’e yükseltti. Kupa finali öncesi büyük moral bulan Trabzonspor, sezonun son haftasında evinde Ankaragücü’nü konuk edecek.

Haberin Devamı

AVCI’DAN KUPA SÖZÜ

Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, lig üçüncülüğü hedeflerine ulaştıklarını belirtti. Avcı, “9. hafta geldiğimizde gerçekçi hedefimiz üçüncülük ve kupa finaliydi. Çok inişler çıkışlar yaşadık, bazen ritmimizi kaybettik ritmimizi kazandık. Koyduğumuz iki hedeften birini gerçekleştirdik. Kupa bu işin süsü ve tacı. Her çalıştığım kategoride kupalara sahip oldum. 2 kere de final kaybettim. Hedefimiz kazanmak” dedi.

İKİ HEDEFTEN BİRİ TAMAM

Trabzonspor Kulübü, maç sonunda “Hedef kupa” paylaşımında bulundu. Bordo-mavililer, sosyal medya hesabında Avrupa’ya ‘Tamam’, kupa için ‘Kum saati’ emojilerine yer verdi.

İSTANBUL’DA BÜYÜK COŞKU

Trabzonsporlu taraftalar, kendilerine ayrılan tribünü doldurdu. 1-0’lık galibiyetin ardından futbolcular, lig üçüncülüğü sevincini taraftarlarıyla kutladı.

Haberin Devamı

BAY GOL ONUACHU!

Trabzonspor’un Nijeryalı forveti Onuachu, gol serisine devam ediyor. Onuachu, Başakşehir karşısında da ağları buldu. Son 4 maçta 6 gol atma başarısı gösteren yıldız futbolcu, gol sayısını 15’e yükseltti. Bu arada ligdeki 7. kafa golünü atan Onuachu, 2010-11 sezonunda Trabzonspor formasıyla 7 kafa golü atan Oscar Cardozo’nun rekorunu egale etti.

TRABZONSPOR’UN 7. HARİKASI

Bordo-mavililerin sezonun devre arasında transfer ettiği Thomas Meunier, sezona damga vurdu. Belçikalı sağ bek, dünkü maçta 7. asistine ulaştı. Trabzonspor formasıyla en çok asist yaptığı sezona ulaşan Meunier’in başarılı performansı göz kamaştırdı.