Spor Fırtına Zaha! Zirve hizada

Fırtına Zaha! Zirve hizada

Paylaş
Fırtına Zaha! Zirve hizada

Galatasaray, zorlu Trabzonspor deplasmanında gol şov yaptı. İki gol atıp bir asist yapan Fildişili forvet, geceye damgasını vurdu. Diğer goller Kerem Aktürkoğlu (2) ile Kaan’dan geldi. Enis’in sayısı Trabzonspor’a teselli dahi olmadı.

Galatasaray, ligde haftanın kazananı oldu. Deplasmanda Trabzonspor’u 5-1 yenen sarıkırmızılılar, lider Fenerbahçe ile puanını eşitledi. 13. dakikada sağdan defansın arkasına iyi sarkan Barış Alper ortaladı, Zaha şık bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. 30’da ceza sahasında Zaha’nın şutu Benkovic’e çarpıp yan ağlarda kaldı. 33’te Mertens’in kafa vuruşunda top, üst direkten auta gitti. 39’da Bardhi müthiş bir ara pas attı ama Muslera, karşı karşıya pozisyonda Fountas’a geçit vermedi.

Haberin Devamı

45+2’de Berat’tan kaptığı topla ceza sahasına giren Mertens’in şutunu Uğurcan çıkardı. 58’de Sanchez’in şutu direğe takıldı. 61’de Kerem Demirbay, orta sahada aldığı topla hızla kat edip Zaha’yı gördü. Fildişili forvet, düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 64’te Zaha, bu kez Kaan’ın golünde asisti yapan isimdi: 0-3. 79’da Visca’nın kullandığı kornerde gelişine vuran Enis durumu 3-1’e getirdi. 1 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu, Fırtına’nın sevincini yarım bıraktı: 1-4. 90’da Zaha bir gol daha buldu ama VAR uyarısı sonrası faul nedeniyle iptal kararı geldi. 90+6’da Kerem Aktürkoğlu, maça son noktayı koydu: 1-5.

ZAHA: ÇOK MUTLUYUM

Maçın kahramanı Zaha, attığı goller ve asist için çok mutlu olduğunu söyledi. Nerede oynarsa oynasın elinden geleni yaptığı söyleyen Fildişili oyuncu, “Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyetti. Buna katkıda bulunduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİREKLERE ABONE

Sarı-kırmızılılar, bu sezon en çok şutu direkten dönen takım istatistiğinde açık ara liderliğini koruyor. Önce 33. dakikada Mertens’in kafa vuruşu, ardından 58’de Sanchez’in şutu direkten döndü. Galatasaray’ın bu sezon direkten dönen şut sayısı 17’ye ulaştı.

AKTÜRKOĞLU GOLLE DÖNDÜ

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, kırmızı kart cezası nedeniyle Kayserispor maçında forma giymemişti. Cezasını tamamlayıp ilk 11’e geri dönen 25 yaşındaki futbolcu, Trabzon filelerini iki kez sarsıp ligdeki gol sayısını 7’ye yükseltti.

KAAN’DAN SİFTAH

Galatasaray’da bu sezon gol sevinci yaşayan isimler arasına Kaan Ayhan da katıldı. 64. dakikada fileleri havalandıran 29 yaşındaki milli oyuncu, sarı-kırmızılı forma ile ligde ilk kez gol sevinci yaşadı.

KALİTEMİZİ GÖSTERDİK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, zorlu deplasmanda hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Galibiyet için öncelikle oyuncularını kutlayan genç hoca, “Eksiklerimize rağmen sahaya 11 kişi çıktık ve kalitemizi gösterdik. Maçın genelinde istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık. Zaha’nın performansından çok memnunum. Daha da iyiye gidecektir. Icardi’nin de dönmesiyle hücumda daha etkili olacağız. Şampiyonluk yarışında şansları yeniden eşitledik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı