Spor Galatasaray ve Fenerbahçe birbirine girdi! Karşılıklı sert açıklamalar

Galatasaray ve Fenerbahçe birbirine girdi! Karşılıklı sert açıklamalar

Paylaş
Galatasaray ve Fenerbahçe birbirine girdi! Karşılıklı sert açıklamalar

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında sahasında konuk ettiği Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe sosyal medyada bir kez daha karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında sahasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray'a bıraktı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından Galatasaray kulübünün, Fenerbahçe lehine çalınan penaltı kararı ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün açıklamasında, "Kırmızı kartlara kör bir hakem, komik bir penaltı… Skandal hakem kararlarıyla şampiyonluğu emeklilik ikramiyesi olarak verme operasyonunuz gerçekleşmeyecek, baskıya boyun eğenlere rağmen hak eden kazanacak" ifadelerine yer verildi.

 

Galatasaray'ın bu paylaşımına Fenerbahçe'den yanıt gecikmedi.

Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kör hakemleri, komik penaltıları, yıllarca konuşulan skandal hakem kararlarını ve tiyatro maçları en iyi bilen; kurgu şampiyonluklarıyla Futbol tarihine kazınan, dualarla himmetlerle ayağa kaldırılan kulübe notumuz; 'Kişi kendinden bilir işi…'

Haberin Devamı

Bu sezon saha içi saha dışı kurgularınız tutmayacak; algı, manipülasyon ve yalanlar değil hak eden kazanacak, FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLACAK."

FENERBAHÇE-ALANYASPOR MAÇINDA TARTIŞILAN PENALTI KARARI

Fenerbahçe - Alanyaspor maçında hakem Çağdaş Altay'ın penaltı kararı tartışmalara neden oldu. Sarı lacivertliler kazandıkları penaltı atışını gole çevirerek geriye düştüğü maçta skoru 1-1'e getirdi.

Djiku'nun yerde kaldığı pozisyonda VAR'a gitmeden tereddütsüz penaltı noktasını gösteren Çağdaş Altay'a rakip takım tepki gösterdi.

Alanyasporlu futbolcular pozisyon sonrasında hakem Çağdaş Altay'a VAR'a gitmesi gerektiğini söylese de Altay kararının arkasında durdu ve penaltıyı kullandırdı.

Penaltıyı Dusan Tadic gole çevirdi ve maçta skor 1-1'e geldi.

Karşılaşma 2-2 beraberelik sonuçlandı ve Fenerbahçe zirveyi Galatasaray'a bıraktı.

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında pozisyon ile ilgili şunları söyledi:

"Tadic'in kırmızı kart beklenen pozisyonunda oyuncumuzun bileğinin üzerinde bir darbe var. 4. hakem bilerek olmadığını söyledi. Ben penaltı pozisyonunu izlemedim ama kulübem 'Penaltı değil' diyor. Hakem net penaltı verince kendi kulübeme kızıyorum 'Nasıl bakıyorsunuz' diye..."

Haberin Devamı