Spor Galatasaray'da 'Latin' sevgisi

Galatasaray'da 'Latin' sevgisi

Paylaş
Galatasaray'da 'Latin' sevgisi

Galatasaray'ın son 10 sezonda Latin Amerika kökenli yabancı oyunculara gösterdiği ilgi dikkati çekti

Brezilyalı Cristiano Marquez Gomes "Cris" transferiyle son 10 sezonda 47. yabancı oyuncuyu kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, bu dönemde Avrupa ülkeleri vatandaşı 19 isimle sözleşme yaptı.

Son 10 sezonda Avrupa ülkelerinden en çok oyuncuyu 4 isimle Romanya’dan yapan sarı-kırmızılılar, Çek Cumhuriyeti’nden 3, İsveç’ten ise 2 oyuncu alırken, İspanya, Bosna Hersek, Arnavutluk, İtalya, Portekiz, Sırbistan, Hırvatistan, Fransa, Hollanda ve Macaristan’dan de 1’er isimle anlaşma yaptı.

BREZİLYALILAR ZİRVEDE

Galatasaray’ın son 10 sezonda transfer ettiği yabancı oyuncular içinde en fazla Brezilyalılar yer aldı. Brezilya’dan 7 ismi kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, bu dönemde Latin Amerika ülkelerinden toplam 15 oyuncu tercihi yaptı.

Sarı-kırmızılılar, Latin Amerika ülkelerinden 7 Brezilyalı, 4 Arjantinli, 2 Kolombiyalı ve 1’er de Uruguaylı ve Meksikalı futbolcu transfer etti.

AFRİKA'DAN 10 FUTBOLCU

Galatasaray, son 10 sezondaki transfer tercihlerinde Afrika ülkelerinden oyuncular da önemli bir yer tuttu. Afrika ülkelerinden toplam 10 oyuncu alan Galatasaray, Kamerun’dan 3, Fildişi Sahili ile Gana’dan 2’şer, Fas, Kongo ve Cezayir’den de 1’er ismi kadrosuna dahil etti.

Sarı-kırmızılı takım ayrıca bu dönemde Avustralya’dan 2, Japonya’dan da 1 oyuncunun transferini gerçekleştirdi.

SON 10 SEZONDA YABANCI TRANSFERLERİ

2012-2013: Dany Nounkeu (Kamerun), Nordin Amrabat (Fas), Cristiano Marquez Gomes "Cris" (Brezilya)
2011-2012: Fernando Muslera (Uruguay), Felipe Melo (Brezilya), Tomas Ujfalusi (Çek Cumhuriyeti), Johan Elmander (İsveç), Emmanuel Ebuoe (Fildişi Sahili), Albert Riera (İspanya)
2010-2011: Zvjezdan Misimovic (Bosna Hersek), Emiliano Insua (Arjantin), Lorik Cana (Arnavutluk), Juan Pablo Pino (Kolombiya), Emmanuel Culio (Arjantin), Robinson Zapata (Kolombiya), Bogdan Stancu (Romanya)
2009-2010: Leo Franco (Arjantin), Abdul Kader Keita (Fildişi Sahili), Elano Blumer (Brezilya), Lucas Neill (Avustralya), Joao Alves De Assis Silva "Jo" (Brezilya), Giovani dos Santos (Meksika)
2008-2009: Morgan de Sanctis (İtalya), Harry Kewell (Avustalya), Milan Baros (Çek Cumhuriyeti), Fernando Meira (Portekiz)
2007-2008: Cassio Lincoln (Brezilya), Tobias Linderoth (İsveç), Shabani Nonda (Kongo), Ahmet Barusso (Gana), İsmael Bouzid (Cezayir)
2006-2007: Junichi Inamoto (Japonya), Marcelo Carrusca (Arjantin) 2005-2006: Marek Heinz (Çek Cumhuriyeti), Sasa Ilic (Sırbistan)
2004-2005: Flavio Conceicao (Brezilya), Alioum Saidou (Kamerun), Stjepan Tomas (Hırvatistan), Richard Kingston (Gana), Franck Ribery (Fransa), Rigobert Song (Kamerun)
2003-2004: Frank de Boer (Hollanda), Daniel Tözser (Macaristan), Ovidiu Petre (Romanya), Gabriel Tamas (Romanya), Florin Bratu (Romanya), Cesar Prates (Brezilya).

Haberin Devamı