Spor Galatasaray'da üçüncü Mustafa Denizli dönemi

Galatasaray'da üçüncü Mustafa Denizli dönemi

Paylaş
Galatasaray'da üçüncü Mustafa Denizli dönemi

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu'ndan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mustafa Denizli'yi getirdi. Böylece Galatasaray'da üçüncü Mustafa Denizli dönemi başladı

Galatasaray Kulübü teknik direktörlüğüne getirdiği Mustafa Denizli le birçok başarılara imza attı.

Tarihin ilk başarısı Mustafa Denizli ile geldi!


Deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli, Alman Jupp Derwall'ın yanında 1984-85'ten başlayarak Galatasaray'da 3 sene yardımcı antrenörlük yaptı. Denizli daha sonra 1987-88 sezonu için Sarı-Kırmızılı kulüpte antrenörlüğe getirildi. Galatasaray o sezon çok başarılı bir sezon geçirdi ve Denizli, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı.

Galatasaray, o dönem Mustafa Denizli ile birlikte Avrupa'da çok başarılı oldu. İlk tur Rapid Wien, ikinci tur Neuchatel Xamax'ı elediler. Xamax'a ilk maç deplasmanda 3-0 yenildiler. Rövanş maçında taktikleri tribünden vermek zorunda kalan Denizli'nin takımı maçı 5-0 kazandı. Çeyrek finalde ise Fransız temsilcisi Monaco'yu eleme başarısını gösterdiler. Yarı finalde ise Steaue Bükreş'e elendiler. Bu sonuç günümeze kadar bir Türk takımının Avrupada lig şampiyonları bazında aldığı en iyi sonuç olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı



İkinci Galatasaray dönemi

Mustafa Denizli 1990-91 sezonunun başında Galatasaray ile tekrar anlaştı. Denizli yönetimindeki Galatasaray o sezon Türkiye Kupası'nı kazandı. Ligde ise ikinci oldular. Sonraki sezondaki en büyük başarısı ise Avrupa'da oldu. 1992-93 Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Werder Bremen'e ilk maçta 2-1 yenildiler, ikinci maç ise 0-0 sonuçlandı ve elendiler. Ancak ligde yine istenilen sonuçları alamayıp, lig üçüncüsü oldular. Yönetim ile anlaşamayan Denizli, teknik direktörlüğü bıraktı.

Denizli tekrar Galatasaray'ın başında!

Galatasaray Kulübü, Hamza Hamzaoğku ile yollarını ayırdıktan sonra bugün Mustafa Denizli'yi teknik direktörlüğe getirdi.

Haberin Devamı