Spor Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesinin tek bir nedeni var

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesinin tek bir nedeni var

Paylaş
Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesinin tek bir nedeni var

Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Çekya ekibine 4-1 maülup olarak turnuvaya veda etti. Sarı - kırmızılıların sol bek ve sağ bek transferlerini UEFA listesine yetiştirememesi pahalıya patladı.

Burak ÖZDEMİR / Posta.com.tr UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, 3-2 kazandığı Son 16 Play-Off Turu ilk maçının ardından deplasmanda Sparta Prag'a konuk oldu.

Haberin Devamı

1-0 geriye düşmesine rağmen ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamlamayı başaran sarı - kırmızılılar 70. dakikada görülen kırmızı kartın ardından rakibine 4-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

TRANSFER PLANMAMASINDA HATA

Galatasaray, Çekya'da oynanan karşılaşmaya savunmanın solunda, asıl mevkisi orta saha olan Berkan ve sağında asıl mevkisi stoper olan Kaan Ayhan ile çıkmak zorunda kaldı. Devre arasında Sacha Boey'in Bayern Münih'e satılmasının ardından transfer Aurier'in sakat olması Okan Buruk'u bu tercihi yapmak zorunda bıraktı.

Sarı - kırmızılıların uzun bir süredir en çok sorun yaşadığı bölge ise sol bek... Bu mevkide birçok oyuncu şans bulsa da son zamanlarda Berkan daha çok görev alıyor. Galatasaray'ın Derrick Köhn transferini UEFA listesine yetişrememesi de buna neden oldu.

Haberin Devamı

TÜM ODAK SÜPER LİG OLDU

Avrupa'dan elenen Galatasaray artık tüm odak noktasını Süper Lig'e verecek. Üç günde bir maça çıkmak zorunda kalan sarı - kırmızılılar daha rahat bir fikstüre kavuştu. Bu da kötünün iyisi olarak düşünülebilir.