Spor Halil Umut Meler, hastaneden taburcu edildi

Halil Umut Meler, hastaneden taburcu edildi

Paylaş
Halil Umut Meler, hastaneden taburcu edildi

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın 'Seni öldüreceğim' diyerek üzerine yürüyüp yumruk attığı hakem Halil Umut Meler, hastaneden taburcu edildi.

Ankaragücü ile Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında kozlarını paylaştı. Ankara'da oynanan maçın son düdüğünün gelmesinin ardından ev sahibi ekibin eski başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Aldığı darbeler sonrası yere yığılan ve etrafını saran kişiler tarafından tekmelenen Meler, hastaneye kaldırılmıştı.

Tecrübeli hakem, bugün Acıbadem Ankara Hastanesi'nden taburcu edildi.

Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, "Herkese geçmiş olsun. Hocamızı taburcu ettik. Morali gayet iyi. Gittiği yerde kontrollerini olacaktır. Gözündeki ufak şişlik dışında bir sorunu kalmadı. Travma nedeniyle boyunda bir düzleşme oluşmuş sadece. Tedbir amaçlı boyunluk taktık. Kırık zamanla iyileşecek, küçük bir çatlaktı zaten. Kanama da kalmadı. Hakemliği bırakmakla ilgili bir şey söylemedi, o konuyu kendisi söyleyecektir." dedi.

 SALDIRININ SİNYALİNİ 11 AY ÖNCE VERMİŞ

Ankara'da 1-1 biten Rizespor maçı sonrası Türk futbolunun utanç gecesine imza atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, bu saldırının sinyalini 11 ay önce verdi. Adana Demirspor'a 3-1 yenildikleri maçtan sonra konuşan Koca, "Hakemler eğer futbolu böyle yönetmeye devam ederlerse, bu son tepkim. Bundan sonra oluşabilecek şeylerde nasıl bir tepki vereceğim bende mahsus kalsın. Tarihte görülmemiş büyük tepkilerle karşılaşacaklarını, farklı yöntemlerin olacağını bilmelerini isterim" dedi.

Haberin Devamı

FAiR PLAY ÖDÜLÜ ALMIŞ

Faruk Koca'nın bu beyanından sadece bir ay önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından "ayın fair play ödülü"nü aldığı ortaya çıktı. Halil Umut Meler'in hastanede verdiği ifade ise olayın boyutunu ortaya koydu. Meler, "Faruk Koca sol göz altıma yumrukla vurdu, yere düştüm. Ben yerdeyken tüm şahıslar birçok kez yüzüme ve vücudumun diğer yerlerine tekmeyle vurdular. Faruk Koca, hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana hitaben 'Seni öldüreceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

NE KADAR CEZA ALIR?

TCK’ya göre, şüphelilerin tutuklanmasına neden olan “Kasten Yaralama” suçu 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmayı ön görüyor. Ancak söz konusu suç “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle” işlenmesi halinde, bu ceza yarı oranında artıyor. Bu madde yönünde şüphelilere 4.5 yıla kadar hapis cezası verilmesi mümkün. Tutuklama gerekçesi olan “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçunun “Kemik kırıklarına veya çıkığına neden olması halinde” verilen ceza bir kez daha yarı oranında artıyor. Böylece şüphelilerin 6 yıl 7 aya kadar hapis cezası verilmesinin yolu açılıyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yer alan “Spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi” hükmü de “Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre verilecek ceza yarı oranında” artırılmasını içeriyor. Bu durumda toplamda zanlılara 9 yıla kadar hapis cezası verilmesi mümkün olabiliyor.

Haberin Devamı
Hakem Halil Umut Meler hastaneden taburcu edildi!