Spor Hiddink'ten zaferin şifreleri

Hiddink'ten zaferin şifreleri

Paylaş
Hiddink'ten zaferin şifreleri

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, zorlu Hırvatistan maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off turu ilk maçında yarın Hırvatistan ile İstanbul’da karşılaşacak olan A Milli Takım’ın teknik direktörü Guus Hiddink, milli futbolcu Burak Yılmaz ile birlikte, kritik maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Futbolcularının maçın öneminin farkında olduğunu belirten Hiddink, "Oyuncularım maçın öneminin farkındalar. Almanya’nın grubun favorisi olduğunu biliyorduk. Grup maçlarına liderlik hedefiyle başlamıştık, ancak ikinci olarak play-off oynamaya hak kazandık. Oyuncularım şu anda hazır durumdalar. Türkiye ile ortak tarihi olan bir takıma karşı oynayacağız" dedi.

Tecrübeli teknik adam EURO 2008’deki tarihi maçın hatırlatılması üzerine, "Gerçekten çok heyecanlı bir maçtı. Kalite düzeyi çok üst düzey değildi, ama çok heyecanlı bir maçtı. O maçta sahada olan futbolcular şu anda kadromuzdalar. 2008’den daha genç bir kadromuz var. Hırvatlar da genç bir kadroya sahipler. Futbolcularım şu anda çok arzulu ve istekli, rakibimize çok zor anlar yaşatacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

BEN BILIC'TEN DAHA TECRÜBELİ GÖZÜKEBİLİRİM AMA...

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Bilic hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Hiddink, "Yaş olarak baktığınızda ben daha tecrübeli gözükebilirim. Ancak Bilic’i de hafife almamak gerekiyor. Deneyimin yaşla değil, neler yaptığınızla ilgisi var. Teknik direktörlerin oyuna olan etkisini de fazla abartmamak gerekiyor. Milli takım hocaları oyuncularıyla istediği kadar vakit geçiremiyor. Bu nedenle duygusal patlamalara dikkat etmemiz gerekiyor. Sahada taktiksel avantajı sergilemeliyiz. Bunun tersi olursa sarı kartlar görürüz ve bu da takıma zarar verir. Öncelikli hedefimiz rakibimizin sahadaki pas trafiğini kesmek. Eğer bunu başarırsak kazanırız" dedi.

BURAK YILMAZ: BU MAÇIN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Hiddink ile birlikte basın toplantısına katılan milli futbolcu Burak Yılmaz ise, "Hedefimizin ilk ayağını gerçekleştirdik. Bu maçın öneminin farkındayız. Yarın gerekli mücadeleyi vereceğiz ve üstümüze düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Takımdaki uyum sorununa da değinen Burak, "Yeni bir jenerasyon olmamız nedeniyle oyun olarak sizi tatmin etmiyor olabiliriz. 5-6 maç birlikte oynadık. Yavaş yavaş daha iyi olacağız. Hem sonuç hem de oyun açısından ileride daha iyi olacağız. Hocamın da dediği gibi fazla vakit geçiremiyoruz.Arkadaşlarımla sürekli maçın başlamasını bekliyoruz. Her şeyin öneminin farkındayız. Umarım her şey sizin ve bizim istediğimiz gibi olur" dedi.

Haberin Devamı