Spor Icardi sazı eline aldı

Icardi sazı eline aldı

Paylaş
Icardi sazı eline aldı

Galatasaray, milli ara dönüşü evinde ağırladığı Hatayspor’u Arjantinli yıldızıyla mağlup etti. Tangocu, son 3 maçta 4 gol atarak takımını uçurmaya devam etti. Cim Bom, ayrıca bu galibiyetle Süper Kupa finali öncesi moralini yükseltti.

Galatasaray, milli ara dönüşü evinde ağırladığı Hatayspor karşısında hata yapmadı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon tek yenilgisini aldığı rakibi karşısında maça hızlı başladı. Cim Bom, 12. dakikada Mertens’in ortasında düzgün bir kafa vuruşu yapan Mauro Icardi’yle öne geçti. Konuk Hatayspor, maçtan kopmadı ve oyuna dengeyi getirdi. İlk devre Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi. Volkan Demirel’in öğrencileri, ikinci devreye istekli başladı. 58. dakikada Strandberg’in golü ofsayt gerekçesiyle VAR’dan iptal edildi.

Haberin Devamı

EVİNDE BİR BAŞKA

Kaleci Erce, zaman zaman tehlikeli ataklar yapan Galatasaraylı futbolculara gol izni vermedi. 1-0 kazanan Cim Bom, 7 Nisan’da Şanlıurfa’da Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa finali maçı öncesi hem morallendi hem de ligde ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 5’e yükseltti. Aslan’ın evindeki ezici üstünlüğü devam etti. Galatasaray, bu sezon ligde seyircisinin önünde oynadığı 16. maçta da 3 puan almayı başardı.

BARIŞ ALPER ‘DALYA’ DEDİ

Galatasaray’ın 23 yaşındaki milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, 100. maçına çıktı. Genç yaşta ‘dalya’ diyen Barış Alper, bu sezon sarı-kırmızılılarda birçok mevkide forma giyip fark yaratan isim oldu. Milli futbolcu 4 gol ve 6 asistlik katkı sağlarken takımda bu sezon en çok maça çıkan (44) oyuncu konumunda.

Haberin Devamı

ARTIK HER HAFTA FİNAL

Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, iyi mücadele edip 3 puanı aldıklarını söyledi. Ligde bundan sonra her maçın zorlu olacağına dikkat çeken Buruk, “Karşılaşmada erken golü bulmak bizim için iyi oldu. Daha sonra ikinci golü bulabilirdik ama olmadı. Rakibimizin dirençli olduğunu biliyorduk. Buna göre planımız belliydi. Sahada iyi mücadele ederek skor üstünlüğümüzü koruyup kazanmasını bildik. Artık her hafta bizim için final niteliğinde. Kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Muslera bizim için özel bir isim. Kendisini tebrik ediyorum. Karakteriyle herkesin sevdiği bir sporcu” dedi.

OKAN BURUK REKOR KIRDI

Cim Bom’un hocası Okan Buruk, tarihe geçti. Buruk, Galatasaray’ın başında üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan teknik direktör oldu. (19 maç) Aslan’da bu rekor daha önce 18 maçla Lucescu’ya aitti.

MERTENS FARK YARATIYOR

Galatasaray’ın tecrübeli yıldızı Dries Mertens, bu sezon bir başka... Dün Icardi’nin golünün pasını veren Belçikalı yıldız, asist sayısını 9’a yükseltti. Mertens’in 8 de golü bulunuyor.