Sporİnanın çocuklar

İnanın çocuklar

Paylaş
İnanın çocuklar

A Milli Takım, EURO 2024 öncesindeki son hazırlık maçında 90’da yediği golle Polonya’ya 2-1 mağlup oldu. Teknik direktör Montella, “Üzüldük ama cesur futbol ile umutlarımız arttı” dedi. İtalyan hoca oyuncularımıza “İnanın, başaracağız” diye moral verdi.

Avrupa Şampiyonası, cuma günü Almanya’da başlıyor. Türkiye ilk maçına 18 Haziran’da Gürcistan önünde çıkacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, şampiyona öncesindeki son hazırlık maçında Polonya’ya 2-1 mağlup oldu. Polonya, 90’da attığı golle kazanırken, teknik direktör Vincenzo Montella, gol öncesi taç atışının çok ileriden yapılarak bazı oyuncularımızın oyundan düşürüldüğünü belirtip hakemleri suçladı. İtalyan hoca maç sonunda, “İnanın çocuklar. Son hazırlık maçlarında kötü sonuçlar aldık ama şampiyona farklı olacak. Gruptan çıkacağız. Cesur futbolla umutlarımız daha da arttı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAKIMIN YARISI DEĞİŞECEK

Teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan maçında kadroyu büyük ölçüde değiştirecek. Sakatlıkları tam olarak geçmediği için riske edilmeyen Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin ilk 11’de olması bekleniyor. Stoperde Samet’in yerine Merih Demiral dışında Barış Alper ile Kenan Yıldız’ın da Gürcistan sınavının başında görev alacağı belirtiliyor. Ağır bir sakatlık geçiren İsmail Yüksek’in de takıma dönecek olması orta sahadaki direnci artıracak.

MİLLİLER ALMANYA’YA GEÇTİ

A Milli Takım, Varşova Stadı’nda antrenman yaptıktan sonra akşam saatlerinde Almanya’nın Hannover şehrine geçti. Dünkü idmana Ümit Milli Takım’dan Yasin Özcan ve Uğur Kaan Yıldız da katıldı. Ümit Milli Takım’dan Serdar Saatçı da Almanya’ya geçen kafilede yer aldı.

Haberin Devamı

ARDA İLK 11’DE OLMALI

EURO 2024 öncesinde Polonya ile oynadığımız son hazırlık maçında Montella’nın çıkardığı kadro eleştirilere neden oldu. Sonradan oyuna giren Barış Alper ile Arda Güler, takımın çehresini değiştirdi. İspanyol basını, Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in daha çok süre alması gerektiğini yazdı. AS, “Montella gruptan çıkmak istiyorsa Arda Güler ilk 11’de olmalı” yorumu yaptı. TAKIMI AYAĞA KALDIRDI İspanyol basını Barış Alper’in mücadele gücü, sonradan oyuna dahil olan Kenan Yıldız’ın katkısına değinirken, Arda Güler’in istatistiklerine ve liderlik karakterine de yer verdi. Arda’nın 45 dakikada rakip takımdan beş kez top kapmayı başardığı, Polonyalı oyuncularla girdiği dokuz ikili mücadelenin tamamından galip ayrıldığını, arkadaşlarına dört kez de şut pası verdiğini ve gerçek bir lider gibi göründüğünü de yazdı.

POLONYA’DA LEWA ŞOKU

Polonya, turnuvada grup ilk maçını 16 Haziran Pazar günü Hollanda ile yapacak. Polonya’da biceps kasında yırtık olduğu açıklanan Robert Lewandowski bu maçta oynayamayacak. Pawel Dawidowicz ve Karol Swiderski yetişebilecek.

MIHA ZAJC SİTEM ETTİ

Fenerbahçeli futbolcu Miha Zajc, Slovenya’nın nihai kadrosunda yer bulamadı. Tecrübeli oyuncu, “Kararı anlamasam ve katılmasam da saygı duymak zorundayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİLETLİ SEYİRCİ ÖNÜNDE STATTA İDMAN

Mili Takım, Gürcistan ile 18 Haziran’da oynayacağımız karşılaşma için hazırlıklarına bugün Almanya’da devam edecek. Saat 12.00’de Barsinghausen’de bulunan August Wenzel Stadı’nda biletli seyircilere ve basına açık bir antrenman yapılacak.

AY-YILDIZ’A ÖZEL OTOBÜS

Milli Takım, 18 Haziran ve 22 Haziran’da Dortmund’da oynayacağımız Gürcistan ve Portekiz maçları için Barsinghausen kenti yakınlarındaki Sporthotel Fuchsbachtal’da konaklayacak. Grup son maçını ise 26 Haziran’da Çekya ile Hamburg’ta oynayacağız. Milliler turnuva boyunca UEFA’nın özel olarak dizayn ettiği otobüsü kullanacak. Otobüste EURO2024 logosu, Türkiye yazısı ve davul çalan taraftar figürü dikkat çekiyor.