Spor İstanbul'a iki final birden

İstanbul'a iki final birden

Paylaş
İstanbul'a iki final birden

Türkiye, UEFA'nın önemli organizasyonlarından ikisinin finaline daha ev sahipliği yapacak. UEFA İcra Komitesi’nin dün İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaptığı toplantının ardından 2026 yılındaki Avrupa Ligi ve 2027’deki Konferans Ligi finallerinin İstanbul’da oynanacağı açıklandı.

Her iki finale de Beşiktaş’ın mabedi olan Tüpraş Stadı ev sahipliği yapacak. Tüpraş Stadı, ikinci kez bir UEFA finalinin ev sahipliğini üstlenecek. 2019’da Liverpool ile Chelsea’yi karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa final maçı da o dönemki adıyla Vodafone Park’ta oynanmıştı. 2005 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 2009 yılında UEFA Kupası finali, 2013 yılında U20 Dünya Kupası ve 2019 yılında UEFA Süper Kupa’nın ardından Türkiye, 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline de başarıyla ev sahipliği yaptıktan sonra TFF’nin yoğun çalışmaları sonucu 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2032) İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma hakkı kazanmıştı.

Haberin Devamı

BEKLİYOR OLACAĞIZ

Beşiktaş, kararı şöyle duyurdu: “Dünyanın en güzel stadyumu, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Kadim şehir İstanbul, futbolun tutkulu semti Beşiktaş ve ihtişamlı Dolmabahçe ile Beşiktaş İnönü Tüpraş Stadyumu büyük finali bekliyor olacak.”

CEFERİN TEBRİK ETTİ

Büyükekşi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi. İki finalin Türkiye’de oynanması yönünde alınan kararı büyük bir mutlulukla karşıladığını ifade eden TFF Başkanı, Ceferin’e teşekkürlerini iletti. Bu kararı UEFA Yönetim Kurulu olarak aldıklarını ifade eden UEFA Başkanı ise Büyükekşi’yi tebrik etti.

ANKARA’YA ALABİLİRİZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki finali ülkemize kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Büyükekşi, “İnşaası devam eden Yeni Ankara Stadyumu’nun işlemleri yetişirse 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalini tarihimizde ilk kez başkentimize alabiliriz. Bu muhteşem stadyumları yaptığı için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı